Rus ekonomisi küçülecek

Rus ekonomisinin bu yıl büyümeyeceğini kaydeden Rusya Sayıştay Başkanı Aleksey Kudrin, “Tahminler şu anda hazırlanıyor fakat büyük ihtimalle Rus ekonomisi bu yıl küçülecek.” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 25.03.2020, 13:42
Rus ekonomisi küçülecek

Rusya Sayıştay Başkanı Aleksey Kudrin, Rusya Federasyon Konseyi’nde yaptığı konuşmada, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını konusunda Rus ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle sanayide çok sayıda üretimin durduğuna dikkat çeken Rusya Sayıştay Başkanı Aleksey Kudrin, “Üretim zincirlerindeki bozulma nedeniyle Rus ekonomisi bu yıl büyük ihtimalle büyüyemeyecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomiye ilişkin öngörülere dair hazırlıkların devam ettiğini ifade eden Rusya Sayıştay Başkanı Aleksey Kudrin, “Şu anda aslında yumuşak konuştuğumu söyleyebilirim, çünkü tahminler şu anda hazırlanıyor. Fakat büyük ihtimalle Rus ekonomisi bu yıl küçülecek.” şeklinde konuştu.

Rusya’da son 24 saatte 163 kişide daha Covid-19 (yeni tip kornonavirüs) saptanırken, toplam vaka sayısı da 658’e ulaştı. Rusya'da 1 can kaybı bulunuyor.

Yorumlar (0)