Rus doğalgazı Kıyıköy'e ulaştı

TürkAkım Projesi kapsamında Rus doğalgazı Kıyıköy'e ulaştı.

EKONOMİ 24.10.2019, 10:01
Rus doğalgazı Kıyıköy'e ulaştı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin yaptığı açıklamada, Rus gazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak 31,5 milyar metreküp kapasiteli TürkAkım deniz ve kara hattının inşaatının tamamlandığını belirtti.

Projenin Türkiye'ye büyük kazanç sağlayacağını bildiren Bilgin, projenin Kırklareli sınırlarından geçmesinden ötürü büyük kıvanç duyduğunu dile getirdi.

Yüzde 99,9'u tamamlandı

Bilgin, inşaatın tamamlanmasıyla Avrupa'ya gönderilecek doğalgazın Türkiye'ye ulaştığını belirten Vali Bilgin, şunları kaydetti:

"Rus gazını Avrupa'ya aktaracak projenin deniz ve kara hattı inşaat süreci tamamlandı. Hat üzerinden 15 Ekim tarihinden itibaren gaz alımına başlandı ve Kıyıköy'e ulaştı. Türkiye'deki inşaatın ise yüzde 99,9'u tamamlandı. 2017'de ÇED olumlu kararının alınmasıyla, Rusya 2018 Ekimden itibaren deniz hatlarını ülkemize ulaştırdı. Aralık 2018-Ocak 2019 döneminde ise deniz tarafı inşaat çalışmaları sona erdirildi. Ekim ayında kara inşaatı bitirildi. Bugün boru hattı ile Doğalgaz Taşımacılığı İşletme Faaliyet Ruhsatı'nı ilgili şirkete teslim ettik. Ülkemizin enerji açığında öenmli bir kazanım olan TürkAkım Projesi'ni ülkemize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm devlet yetkililerimize, projenin en başından itibaren emeği geçen tüm uluslararası ve ulusal şiket çalışanlarına teşekkür ederim."

Yorumlar (0)