Ruhani: Düşüşten çok zarar görüyoruz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Petrol fiyatlarındaki düşüşten çok zarar görüyoruz" dedi.

EKONOMİ 22.04.2020, 13:42
Ruhani: Düşüşten çok zarar görüyoruz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisi sebebiyle petrol fiyatlarındaki sert düşüşlerden çok zarar gördüklerini açıkladı.

İran resmi ajansı IRNA'nın geçtiği habere göre, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başkent Tahran'da düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, petrol fiyatlarındaki düşüşleri yorumladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yaptırımları yüzünden İran'ın petrol satışlarının azaldığına vurgu yapan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, buna karşın fiyatlardaki düşüşlerin tüm petrol üreticisi ülkeler gibi İran'a da çok zarar verdiğini bildirdi.

Yeni tip koronavirüs pandemisinin ülkelerin ekonomisini alt üst ettiğini ve tüm ekonomik tahminleri yok ettiğini kaydeden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani şöyle konuştu:

"Biz dahil tüm petrol ülkeleri zarar görüyor. Elbette, bazılarının zararı çok yüksek. Bizim zararımız ise daha az ama bu durumun bize de faydası yok. Petrol bağımlılığımız kendi isteğimizle ya da düşmanın dayatmasıyla azaldığı için zararımız kesinlikle daha az olacaktır." 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip koronavirüs pandemisinin İran'daki hızının da azaldığını belirterek, salgına karşı sürdürülen sosyal mesafe kurallarının İran genelinde uygulanmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)