Resmi Gazete’de yayımlandı: Gelir desteği ödemeleri yüzde 50 arttı

Resmi Gazete’de yayımlanan Ücretsiz Seyahat Gelir Desteği Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklere göre engelli ve yaşlı vatandaşların kullandığı özel şahıs ya da şirketlere verilen gelir desteği yüzde 50 arttırıldı. Karar 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

EKONOMİ 24.05.2023, 13:38 Şeyda Gül
Resmi Gazete’de yayımlandı: Gelir desteği ödemeleri yüzde 50 arttı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Ücretsiz Seyahat Gelir Desteği Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe ilişkin bilgiler paylaşıldı. Engelli ve yaşlı vatandaşların bireysel hareket alanlarını genişletmek amacıyla ücretsiz seyahat desteği verildiği hatırlatılan açıklamada bu konuda 2015 yılından bu yana 1 Milyar 662 milyon TL gelir desteği ödemesi yapıldığı belirtildi.

Gelir desteği ödemeleri yüzde 50 arttı

Açıklamada engelli ve yaşlı bireylerin şehir içinde karayolu, denizyolu, demiryolu, özel halk otobüsleri ve deniz ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmaları için bu konuda yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmeti veren işletmecilere yapılan gelir desteğinin arttırıldığı açıklandı. Yüzde 50 oranında yapılan arttırmanın 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacağı bilgisine yer verildi.

Destek ödemeleri ücretleri belli oldu

Söz konusu Yönetmelikte ödeme miktarlarını düzenleyen maddede yapılan değişiklikle birlikte ödenecek olan destek ödemeleri şu şekilde;

  • Şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir özel denizyolu ulaşımı aracı için aylık 2250 lira olan destek ödemesi miktarı 3375 lira oldu.
  • Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık 2992,5 lira iken 4500 liraya yükseldi.
  • Büyükşehir belediyesi olan diğer illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık 2250 liralık destek 3375 lira oldu.
  • Büyükşehir belediyesi olmayan illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık 1800 liralık destek ödemesi 2700 liraya yükseldi.
Yorumlar (0)