Resmi Gazete’de yayımlandı: 6 bin 940 sözleşmeli personel alınacak
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan ilanına göre, Jandarma Genel Komutanlığına 6 bin 612’si jandarma olmak üzere 6 bin 940 sözleşmeli uzman erbaş alınacak.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 6 bin 940 sözleşmeli uzman erbaş alınacağını duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde alım yapılacak olan kadrolar ve boş kontenjan dağılımları şu şekilde;
- 6 bin 612 jandarma,
- 2 at bakıcısı,
- 16 bot serdümeni,
- 200 sıhhiyeci,
- 100 muhabere,
- 10 havacılık.
Başvurular nereden yapılıyor?
İlana başvurmak isteyen adaylar, 18 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında internet üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Adaylar, başvuruların başlama ve bitiş saatleri, temini yapılacak sözleşmeli uzman erbaş branşları, alım şartları ve diğer detaylar, "https://vatandas.jandarma.gov.tr" ve "www.jsga.edu.tr" internet sitelerinden ulaşabilecek. Tüm detaylar yayımlanacak olan "2024 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Uzman Erbaş Temini" kılavuzunda belirtilecek.