Resmi Gazete'de yayımlandı: SPK'da görev değişimi

SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) Başkanlığına, görev süresinin sonuna gelen Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun yerine İbrahim Ömer Gönül atandı.

EKONOMİ 18.04.2022, 00:48
Resmi Gazete'de yayımlandı: SPK'da görev değişimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karar doğrultusunda, 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 119'uncu maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3, ve 7'inci maddeleri gereğince Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına Gönül, başkan vekilliğine Mutalip Ünal, üyeliğine ise Yusuf Sünbül atandı.

Gönül, 2014 yılından beri SPK Başkan Yardımcılığı görevini icra ediyordu.


(Gönül)

Taşkesenlioğlu'ndan paylaşım

Diğer yandan, görev süresini tamamlayan Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği veda paylaşımında, şunları kaydetti:

"17 Nisan 2018 tarihinde başlamış olduğum görevin sonuna gelmiş bulunuyorum. Son 4 senede ekonomimizdeki sermaye piyasalarının payının yükseltilmesi, piyasalarımızın zenginleştirilmesi ve derinleştirilmesi, yatırımcılarımızın haklarının korunması ve gözetilmesi için bütün çabalarımızda çalışmanın vermiş olduğu iç huzuru taşımaktayım. Bizleri bu büyük göreve layık görerek Türkiye ekonomisine katkı sunmamıza vesile olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak kaydıyla, birlikte görev yaptığımız bütün bakanlarımıza ve iş arkadaşlarıma teşekkür ederim."


(Taşkesenlioğlu)

Yorumlar (0)