Resesyon endişesi arttı, piyasalar kırmızı yaktı!

FED'in 75 baz puanlık faiz artırımına gitmesi resesyon endişelerini artırdı. Haftanın son iş gününde piyasalar kırmızı yaktı. FED Başkanı Jerome Powell, "Olağanın dışında şeylerin yaşandığı bir sürecin içindeyiz." dedi.

EKONOMİ 24.09.2022, 00:34 25.09.2022, 08:43 Hakan Öksüz
Resesyon endişesi arttı, piyasalar kırmızı yaktı!

"Salgın Sonrası Ekonomiye Geçiş" konusuyla ilgili araştırmaların ele alındığı "FED Dinliyor" adlı etkinliğe katılan ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, toplantısının açılışında kısa bir konuşma yaptı. Küresel ekonominin zorlu bir dönemden geçtiğini kaydeden Powell, "Benzersiz bir dönem. Olağanın dışında şeylerin yaşandığı bir sürecin içindeyiz. İş dünyası, yeni zorluklara karşı hazırlıklı olmalı." ifadelerini kullandı.

FED'in şahin politikası devam ediyor

FED'in "şahin" politikalarını sürdürmesi, piyasalarda oynaklığa yol açıyor. Yüksek enflasyon sorunu, dünya genelinde en büyük ekonomik sorunlardan biri olmaya devam ediyor. Faiz oranlarının artması, ülkelerin resesyona sürükleneceği endişesini beraberinde getiriyor. Daha güvenli limanlara doğru yelken açan yatırımcılar, riskli alanlardan el çekiyor.

Küresel piyasalar, haftayı düşüşle kapattı

Piyasalar, küresel ekonomideki belirsizliğin sürmesinden dolayı haftanın son iş gününde kırmızı yaktı. Yaklaşık 500 puan değer kaybeden Dow Jones endeksi, yüzde 1,62 düşerek haftayı 29.590,41 puandan kapattı. S&P 500 endeksindeki düşüş, yüzde 1,72'yi buldu. Nasdaq endeksi ise yüzde 1,80  düşüşle 10.867,93 puana geriledi.

Kripto piyasasında da düşüş yaşandı

ABD Merkez Bankasının (FED), peş peşe üç kez faizde 75 baz puanlık artışa gitti. Bu kararlar, resesyon endişesini beraberinde getirdi. Yatırımcılar, tahvil piyasalarında satış yönlü işlem açtı. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3,69 seviyesine indi. Kripto piyasasında da düşüş hareketleri görüldü. En büyük kripto para olan Bitcoin (BTC), son 24 saatte yüzde 1,8 değer kaybederek 18 bin 800 dolar bandına geriledi.

Yorumlar (0)