Rekabet Kurumu’ndan ev kiralarına inceleme: Ağır cezalar geliyor

Rekabet Kurumu, başkentte çalışma sağlayan emlakçıların, gayrimenkul kiralama ve satış ücretlerinde beraber fiyat oluşturarak rekabete karşı bir ihlalde bulunup bulunmadığının belirlenmesi amacıyla ön araştırma başlattı.

EKONOMİ 14.03.2023, 13:45
Rekabet Kurumu’ndan ev kiralarına inceleme: Ağır cezalar geliyor

Rekabet Kurumu, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin sonrasında Ankara'da çalışma sağlayan komisyoncu ve emlakçıların, gayrimenkul kiralama ve satış ücretlerinde beraber fiyat tespit ederek rekabeti ihlal edip etmediklerinin belirlenmesi düşüncesiyle ön araştırma sağlanması yönünde karar aldı.

İnceleme farklı şehirlere genişletilecek

6 Şubat günü depremlerin ardından emlak piyasasında meydana gelen dalgalanmalar Rekabet Kurumu tarafından ele alındı. Kurum, muhtemel bir kartelleşmeye yönelik gerekli olan yaptırım ve denetim mekanizmalarının incelenmesi adına faaliyete geçti.

Bu çerçevede kurum tarafından, başkentte çalışma sağlayan emlakçıların, komisyoncuların ve gayrimenkul danışmanlarının, gayrimenkul kiralama ve satış ücretlerinde beraber fiyat tespit ederek rekabet alanında bir ihlal sağlanıp sağlanmadığının belirlenmesi düşüncesiyle ön araştırma sağlandı. Sektörde çalışma sağlayan çok sayıda noktada kurum uzmanlarınca yerinde inceleme yapılıyor.

Sağlanan bulgular kapsamında incelemelerin detayının genişletilerek diğer kentlerde de kapsam içerişine alınabileceği belirtiliyor. İncelemeler sonucunda fiyat oluşumlarında ihlal yapanların tespit edilmesi durumunda en ağır yaptırımların uygulanacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)