Putin'in doğal gaz teklifine Türkiye'den yanıt

Fatih Dönmez, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Rusya Federasyonu'nun enerji kaynaklarının sevkiyatı için ana rotayı ülkemiz üzerinden sağlamaya yönelik teklifinin değerlendirilebileceğini ifade etti.

EKONOMİ 12.10.2022, 20:32 13.10.2022, 17:16
Putin'in doğal gaz teklifine Türkiye'den yanıt

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rusya'nın başkenti Moskova'daki 'Rus Enerji Haftası' çerçevesinde düzenlenen 'Yeni Fırsatlar, Yeni Zorluklar: Gaz ve Petrol Piyasasını Neler Bekliyor?' başlıklı oturumda konuşma yaptı.

"Teknik olarak mümkün"

Vladimir Putin'in, Rusya Federasyonu'nun Avrupa'ya yönelik enerji kaynakları için ana rotayı ülkemiz üzerinden sağlayabileceğine yönelik teklifini değerlendirmeye almak için henüz erken olduğunu söyleyen Dönmez, şunları kaydetti: 

"Bu ve buna benzer pek çok uluslararası projeyi zamanında tamamlamış bir ülkeyiz. Teknik olarak tabii ki mümkün. Bu tür projelerde hukuki, ticari ve teknik yönden değerlendirme ve fizibilite faaliyeti yapılması gerekir. 

TürkAkım boru hattı da bu projelerden biri. Halihazırda Akkuyu'da süren önemli bir nükleer güç santrali projemiz mevcut. Rusya Federasyonu ile ilişkilerimiz yalnızca enerji değil, çok farklı alanlarda da devam ediyor. Bunlar geniş kapsamlı olarak değerlendirilmesi gereken konulardır."

Ne olmuştu?

Moskova Enerji Forumu'nda konuşan Putin, Kuzey Akım arzını Karadeniz'e yönlendirebileceklerini ifade ederek 'TürkAkım'dan Avrupa ve Türkiye'ye doğal gaz sevkiyatının devam edeceğini' söylemişti. Rus lider, bunun için 'Türkiye'de büyük bir gaz merkezi kurabileceklerini' belirtmişti.  

Yorumlar (0)