Putin: Ekonomimiz ciddi bir baskı altında!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının, Rusya’daki şirketleri beklenmedik derecede olumsuz etkilediğini söyleyerek, “Ancak bunun hükümet için benzer bir şok yaratmaması gerekiyor. Rus ekonomisi ve şirketler ciddi bir baskı altında.” dedi.

EKONOMİ 14.04.2020, 14:54 14.04.2020, 15:06
Putin: Ekonomimiz ciddi bir baskı altında!

Vladimir Putin, başkent Moskova’da, video konferans yoluyla ülke ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu.

Covid-19 salgını nedeniyle düşen talebin tüm dünyada olduğu gibi Rusya'da da ciddi bir problem yarattığını belirten Putin, “Rusya’daki perakende ticareti nisanda yüzde 35 azaldı. Bu aynı zamanda pazarın ne kadar hızlı bir şekilde küçüldüğünü gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

"Hükümetimiz kendini toparlamalı"

Putin, Ülkedeki kritik bankalarda yeni ipotek kredilerinin de sert bir şekilde düştüğünü vurgulayarak, “Bu da mutlaka inşaat ve ilintili sektörleri etkileyecektir. Fakat bizim açımızdan burada beklenmedik bir şey yok. Bu durum şirketler için şok yarattı. Ancak bunun hükümet için benzer bir şok yaratmaması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

"Kaynakları en etkin şekilde kullanmamız gerek"

Rus ekonomisi ve şirketlerin ciddi bir baskı altında olduğunu ve salgının ticaret ve işgücünü olumsuz etkilediğini söyleyen Putin, “Ancak bizim krize karşı gerekli araçlarımız ve rezervlerimiz mevcuttur. Bu kaynakları en etkin şekilde kullanmamız gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Uzmanlar, geçen yıl yüzde 1,3 oranında büyüyen Rus ekonomisinin bu yıl yüzde 5 küçüleceğini öngörüyor.

Yorumlar (0)