Putin, altına da saldırı düzenliyor

Rusya’nın Ukrayna işgali, petrol ve altın başta olmak üzere pek çok piyasada yukarı yönlü seyrin kapılarını açtı. 8 Mart 2022 çeyrek altın fiyatları ise bunun göstergesi oldu. Altın, 3 gün boyunca elde ettiği yukarı yönlü seyirle 2 bin doları aşmıştı. Bugün ise düşüş yaşandı ancak yine de fiyatlar, son 18 ayın zirvesinde seyrediyor.

EKONOMİ 08.03.2022, 12:10 09.03.2022, 10:26
Putin, altına da saldırı düzenliyor

Ukrayna ve Rusya arasında yaklaşık 2 haftadır devam eden savaş durumu, 3’üncü müzakerelerde de sonlandırılmadı. Ukraynalı sivillerin ülkeden çıkabilmesi için bugün 10.00’da insani koridor açıldı. Müzakerelerde ılımlı adım atan Rusya, Ukrayna’nın yerine getirmesini istediği 3 şartı dünya kamuoyuna duyururken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de Vladimir Putin ile yüz yüze görüşmek istediğini dile getirdi. İki ülke arasında kızışan savaş ise petrol, doğal gaz ve en çok da altın fiyatlarını vurdu.



Putin, altına da saldırı düzenliyor

Putin, Zelenskiy’e açtığı savaş ile yalnızca bir ülkeyi değil küresel ekonomiyi de yaralamaya devam ediyor. 24 Şubat 2022 itibarıyla yükselmeye başlayan altın, özellikle son bir haftada rekora koştu. 2 bin doları aşan fiyatıyla birlikte yatırımcılarının yüzünü güldüren altın, bugün düşüşe geçmeye başladı. Ancak yine de rakamları, son 18 ayın zirvesinde oturmaya devam ediyor.



Dün itibarıyla haftaya 2 bin doların üzerine çıkarak başlayan spot altın, bu sabah saatlerinde 1990 dolar seviyesine düştü. Gram altın 929 Türk lirasından alıcı bulurken çeyrek altın ise 1490 Türk lirası olarak işlemde bulunuyor. Öte yandan cumhuriyet altınının fiyatı 6131 Türk lirası olarak bildirildi.

Yorumlar (0)