Proje uygulamaya koyuldu: Gıda israfına yeni önlem!

Mısır'da yeşillikler ve sebzelerin markette yetiştirilmeye başlandığı bir proje sisteme sokuldu. Proje ile beraber gıda israfının durdurulması planlanıyor.

EKONOMİ 13.10.2022, 11:29
Proje uygulamaya koyuldu: Gıda israfına yeni önlem!

Mısır'da yeşillik ve sebze yetiştiriciliği marketlere taşındı. Proje kapsamında gıda israfının önünde geçilmesi için artık sebzeler marketlerde yetiştirilecek.

Daha az su kullanımı, daha uzun süre raf ömrü

Başkent Kahire'de bulunan bir marketteki hidroponik buzdolabında sebze ve yeşillik yetiştirilebiliyor. Söz konusu buzdolabında alt kısımda yer alan tanklar sayesinde yeşillikler ve sebzeler düzenli şekilde gübreleniyor ve sulanıyor.

Geleneksel tarıma nazaran bu sistem yüzde 90 daha az su tüketilmesini sağlıyor. Yeşilliklerin ve sebzelerin erken bir şekilde bozulmasını engelleyen buzdolabı, gıda israfının düşürülmesinde de destek sağlıyor.

Plastik kullanımı ve karbon salınımı en aza indiriliyor

Sebzelerin taşınma derdi olmadığından dolayı sistem, karbon salınımını da bu sayede en düşük seviyeye indiriyor. Sebzelerin paketlenmesi ve daha sonra marketlere gönderilmesine gerek olmadığı için plastik kirliliğini de en aza indiriyor. Projenin diğer marketlerde de kullanılması ve genişletilmesi adına çalışmalar devam ediyor.

Yorumlar (0)