Poşetin ardından onlar için de ücret alınacak!

Yeni yıl ile birlikte hayata geçirilen düzenleme dâhilinde poşetin yanında akümülatör, lastik, yağ, pil ve elektronik eşya gibi ürünler için de verilecek geri kazanım katılım payı beyannamelerinin esasları açıklandı. Böylece plastik poşetler için satış noktalarından, diğer ürünler için de ithalatçılardan ya da piyasaya sürenlerden geri kazanım katkı payı alınacak.

EKONOMİ 05.02.2020, 12:52 05.02.2020, 12:55
Poşetin ardından onlar için de ücret alınacak!

Yılbaşında plastik poşetin yanında ücret alınacak diğer ürünler de belli olmuştu. 

Ürünler için verilecek geri kazanım katılım payı beyannamelerin esasları bugün açıklandı. 

Resmi Gazete'de Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının "Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesi Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" yayımlanarak yürürlüğe girdi.

1 Ocak 2019 tarihinde Çevre Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle birlikte plastik poşetler ücretli hale gelmişti. Poşetler için geri kazanım payı alınmaya başlanırken, bu sene başında uygulamanın ikinci aşamasına gelinmişti. 

İthalatçılardan ya da piyasaya sürenlerden alınacak

Akümülatör, lastik, madeni yağ, pil, elektrikli ve elektronik eşya, bitkisel yağ, metal, ilaç ile plastik, ahşap ambalajlar ve cam için geri kazanım katılım payı tahsil edilmesi uygulaması 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren başlamıştı.

Yeni düzenlemeyle birlikte plastik poşetler için satış noktalarından, diğer ürünler için ise ithalatçılardan ya da piyasaya sürenlerden geri kazanım katkı payı tahsil edilecek.

Yorumlar (0)