Petrol ülkesinde benzine yüzde 50 zam!

ABD yaptırımları İran'ın belini büktü. İran'da devlet tarafından sübvanse edilen benzinin litresi, aylık 60 litreye kadar bin tümenden (50 kuruş) bin 500 tümene (75 kuruş) artırıldı.

EKONOMİ 15.11.2019, 11:38
Petrol ülkesinde benzine yüzde 50 zam!

Amerika Birleşik Devletleri'nin nükleer bahanesiyle yaptığı yaptırımlar İran ekonomisini derinden sarstı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin 1979 devriminden bu yana en zor günlerin yaşandığını söylediği İran'da devlet tarafından sübvanse edilen benzine yüzde 50 oranında zam yapıldı.

İran Ulusal Petrol Ürünleri Dağıtım Şirketinden yapılan açıklamaya göre, İran devleti tarafından sübvanse edilen benzinin litresi, aylık 60 litreye kadar bin tümenden (50 kuruş) bin 500 tümene (75 kuruş) çıkarıldı.

Araç başına bir ay içinde 60 litreden fazla benzin alınması durumunda benzinin litre fiyatı 3 bin tümenden (1,5 TL) verilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bütçe ve Planlama Kurumu Başkanı Muhammed Bakır Nobaht, zamlardan elde edilecek gelirle geçim sıkıntısı çeken 18 milyon aileye yardımda bulunulacağını açıkladı.

Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkelerden biri olan İran'da araç başına ayda 60 litre benzin devlet tarafından sübvanse ediliyor.

Yorumlar (0)