Petrol fiyatlarını etkileyecek karar geldi

OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerin oluşturduğu OPEC+ grubunun petrol ve enerji bakanları, günlük petrol üretimini önümüzdeki ay itibarıyla iki milyon varil azaltma yönünde karar aldı.

EKONOMİ 05.10.2022, 19:10
Petrol fiyatlarını etkileyecek karar geldi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Suudi Arabistan'ın önderliğinde 13 üyeli OPEC ile Rusya liderliğindeki OPEC dışı petrol üreticisi 10 ülkenin petrol ve enerji bakanlarının, piyasa şartlarını değerlendirmek ve kasım ayı itibarıyla uygulanacak olan üretim miktarını masaya yatırmak üzere gerçekleştirdikleri 33. Bakanlar Toplantısı tamamlandı.

OPEC tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, önümüzdeki aydan itibaren geçerli olmak şartıyla günlük petrol üretiminin iki milyon varil azaltıldığı duyuruldu.

4 Aralık'ta tekrar toplanacaklar

Bahse konu açıklamada, OPEC dışı ülkeler ve OPEC'in 19. toplantısında alınan kararların aynı şekilde sürdürüleceği belirtilirken, koronavirüs pandemisi öncesinde olduğu gibi OPEC+ grubunun bakanlar toplantısının her altı ayda bir gerçekleştirileceği ifade edildi.

OPEC dışı ülkeler ve OPEC'in petrol ve enerji bakanlarının iştirak edeceği bir sonraki toplantının 4 Aralık 2022'de yapılacağı açıklandı.

OPEC+ grubu ülkeleri bir evvelki toplantıda petrol üretimini içinde bulunduğumuz ay için günlük 100 bin varil azaltma yönünde karar almıştı.

Yorumlar (0)