Petrol fiyatları yükseldi

Petrol fiyatları, ABD-Çin ticaret müzakerelerindeki gelişmeler ve büyük ihracatçıların arz sıkıntıları nedeniyle yükseldi.

EKONOMİ 07.10.2019, 15:12
Petrol fiyatları yükseldi

Brent ham petrol fiyatı yüzde 0,96 yükselerek varili 58,93 dolara çıktı. WTI petrol fiyatı ise yüzde 1,19 yükselerek 53,44 dolardan işlem gördü.

Her iki vadeli işlem sözleşmesi de, geçen hafta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Çin’den yapılan düşük üretim verilerinin ardından yüzde 5’ten fazla düşüşle sona erdi ve dünyanın en iyi ekonomileri arasındaki ticaret tartışmaları, küresel ekonomik beklentileri sarstı.

ABD ve Çin yetkilileri Washington'da 10-11 Ekim'de yeni bir anlaşma için masaya oturmuşlardı. Bu süreci ABD Başkanı Donald Trump "iyi bir şans" olarak değerlendirmişti.

Bunun dışında, Irak'taki protestolar petrol arzını oldukça etkiledi, çünkü Irak, OPEC ülkeleri arasında ikinci büyük petrol üreticisi.

Irak'ın Basra terminalinden yapılan petrol ihracatı gün içerisinde 3,43 milyon varile ulaşıyor. Uzmanlara göre, eğer siyasi belirsizlik devam ederse, ihracatın derinden etkilenebileceği düşünülüyor.

Yorumlar (0)