Petrol fiyatları resesyon etkisiyle gerileme gösteriyor: İşte son fiyatlar…

6 Temmuz Brent petrol fiyatları birçok kişi tarafından merak ediliyor. Uluslararası piyasada petrol fiyatlarında ki son durum ile ilgili insanlar tarayıcılarında araştırmalarını sürdürüyor. Peki Brent petrol kaç dolar? Brent petrol fiyatı en son ne kadar oldu?

EKONOMİ 06.07.2022, 12:03
Petrol fiyatları resesyon etkisiyle gerileme gösteriyor: İşte son fiyatlar…

Resesyon korkusu piyasalarda hissedilmeye başlarken, gerilemenin sert etkilerinden bir tanesi de petrolde yaşandı. Enerji sektöründe çalışan Norveçli işçiler greve gideceklerini açıklamıştı. Daha sonrasında yükselen arz yönlü kaygılara rağmen petrolün sert bir düşüş yaşaması dikkatlerden kaçmadı.

Yüzde 9,5 gerileme gösterdi

Küresel ekonomik büyümenin yavaşlamasının arzı yavaşlatacağı kaygıları ile Brent petrolün en yakın vadeli varil fiyatı dün itibariyle yüzde 9,5 gerileme göstererek iki buçuk ayın en düşük miktarını gördü. Bugün ise ilk işlemlerde gösterdiği kayıpların bir bölümünü alan Brent petrol, yüzde 1,4 yükselişle varilin adeti 104,18 dolara çıktı.

Brent petrolün varili kaç dolar oldu?

Uluslararası piyasada Brent petrolün varili 104,45 dolardan alıcı buluyor.

“Japonya’nın talebi petrolün kaybolmasına sebep olabilir”

Fiyatların yükselişe geçmesinin, küresel petrol talebinde meydana gelen arz azalması ve daralmanın yükselerek sürdürüleceğine yönelik kaygılar etkili oldu.

Dün açıklamalarda bulunan Rusya Eski Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, “Japonya'nın yaptığı ‘Rus petrolünün fiyatını mevcuttaki düzeyinin takribi yarısına kadar düşürme’ talebinin piyasada büyük bir miktarda petrolün kaybolmasına sebep olacaktır. Varil başına Brent petrol fiyatı 300 ila 400 doların üzerine çıkabilir” şeklinde uyarıda bulundu.

Norveç hükümeti grevleri sonlandırdı

Norveç hükümeti, gaz ve petrol işverenleri ile çalışanları arasında yaşanan ücret geçimsizliğini çözüme kavuşturabilmek üzere müdahale yaptığını ve konunun farklı bir kurula yönlendirildiğini duyurdu. Söz konusu çözüm adımları grevi sonlandırırken, grev sebebiyle günlük gaz ihracatının yüzde 56 düşeceği ve 341 bin adet varil petrolün pazarından çekilmesine sebep olacağı düşünülüyordu.

Dünya çapında endişeleri süren resesyon kaygıları ve enflasyonla ilgili belirsizlikler ise fiyatları baskılamaya devam ediyor. Uzmanlar bu sebeple, petrol fiyatlarında meydana gelen mevcut yükselişin kısa vadeli süreceğini düşünüyor.

Brent petrolde direnç aralığı belirlendi

Teknik açıdan Brent petrolde 105,36 ile 106,74 dolar arasında gerçekleşen direnç, 103,05 ile 102,12 dolar aralığında ise destek alanı olarak görülebileceği dile getiriliyor. ​​​​​​​

Yorumlar (0)