Petrol fiyatları dibe vurdu!

Tüm dünyada hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle petrole olan talebin düşmesi ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyelerinin üretim kısıntısına gitme kararı alamaması nedeniyle petrolde sert düşüş yaşanmaya devam ediyor.

EKONOMİ 18.03.2020, 09:19 18.03.2020, 10:00
Petrol fiyatları dibe vurdu!

Petrol fiyatları dibe vurmaya devam ediyor. 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyelerinin üretim kısıntısı için ortak karar alamaması, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Suudi Arabistan'ın petrol üretimlerini artırmaya karar vermesi ve tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle petrole olan talebin düşmesi, petrol fiyatlarında sert düşüş yaşanmasına neden oluyor.

Dev şirketler, dünya ekonomilerini oldukça fazla etkileyen yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle üretimlerini durdurmaya başladı. Bu sebeple dünya ticareti yavaşlarken, petrole olan talep de düşüşe geçti.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısından da ortak karar çıkmaması sebebiyle petrol fiyatları, uzun süredir karşılaşılmayan dip seviyelerine geriledi.

Brent petrol, güne 28.7 dolar seviyesinden başlarken, gün içerisinde en düşük 28.45, en yüksek ise 29.20 dolar seviyesine ulaştı.

Söz konusu seviyeler, 2016 senesinin başlarında görülmüştü.
 

Yorumlar (0)