Periyodik muayene özelleşiyor! Faturaya ek ücret yolda

Doğal gaz, su ve elektrik dâhil bütün sayaçlara ait periyodik muayene hizmetlerinin özel sektöre devredileceği ifade edildi. Özelleştirmenin ardından ücretlerin faturalara yansıtılacağı öğrenildi. 

EKONOMİ 24.10.2020, 10:34 24.10.2020, 10:39
Periyodik muayene özelleşiyor! Faturaya ek ücret yolda

Ölçüler ve Ayar Kanunu dâhilinde olan periyodik muayene hizmetleri özelleştirildi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bütün ölçü aletlerinin muayenelerinin belirli zaman aralıklarında gerçekleştirilmesinin zorunlu olduğu hatırlatılan kararda, söz konusu muayenelerin şu anda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Kararda, özelleştirme ihalesini alan şirketlere muayene hizmetlerinin devredileceği bildirildi. Periyodik muayene hizmetlerinin özel sektöre devredilmesinin ardından "muayene ücretinin" tahsil edileceği kaydedildi. 

Muayene ücretlerinin de doğal gaz, su ve elektrik faturalarına yansıyacağına dikkat çekildi. 

Söz konusu kararda şu ifadelere yer verildi:

Periyodik muayene hizmetlerinin özel sektöre devredilmesi; işletme hakkının sunulması ya da gelir ortaklığı sağlanması ve işin gereğine göre farklı hukuki kullanımlarda bulunulması yollarının ayrı ayrı ya da beraber hayata geçirilmesi ile yapılacak. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, özel sektöre devir işlemleri tamamlanana kadar periyodik muayene hizmetlerini yürütmeyi sürdürecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, konuya ilişkin ihale dokümanları ve sözleşmelerde bulunacak kriterleri beraber ortaya koyacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, söz konusu sözleşmeleri imzalayacak. Bu sözleşmeler, 31 Aralık 2025'e kadar bitirilmiş olacak. 

Yorumlar (1)
ÖMER Yildız 2 yıl önce
Araba muayene istasyonları gibi olur ihale yandaşlara verilir kazık millete girer