Pekcan: Kolay İhracat Platformu büyümeye ivme katacak

‘Kolay İhracat Platformu’ hakkında açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ‘Bu platform ile firmalar potansiyel müşterilerine ücretsiz ve aracısız olarak ulaşabilecek” açıklamasında bulundu.

EKONOMİ 26.03.2021, 14:28
Pekcan: Kolay İhracat Platformu büyümeye ivme katacak

‘Kolay İhracat Platformu’ toplantısında konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ekonominin rekabetçi olduğunu fakat bunun devamlılığının sağlanması için de inavasyon a yatırım yapılması gerektiğini vurguladı.

Pekcan, ihracatın artırılması için teknolojiyi sonuna kadar kullandıklarını ifade ederken, verilerin doğru biçimde kullanılması için gereken hassasiyetin gösterildiğini ifade etti.

‘107 binin üzerinde anonim kullanıcı var’

Kolay İhracat Platformu’yla ihracat vizyonu olan işletmelerin ihtiyaç duyduğu bütün bilgiye ulaşabileceğini ifade eden Pekcan, ilgili platformun ihracattan alınacak gelişmenin ülke tabanına yayılacağına işaret etti.

Pekcan, platformun 2020 yılında hizmete girdiğini ifade ederken, “Bugüne kadar 107 binin üzerinde anonim ve 14 bin kayıtlı kullanıcıya ulaşıldı” değerlendirmesinde bulundu.

‘Firmaları potansiyel müşterilere aracısız ulaştırıyoruz’

Firmaların en çok talep ettiği bilgilerin arasında ‘alıcı bilgileri’ olduğunu ifade eden Pekcan, “Platform ile firmaları potansiyel müşterilerine ücretsiz ve aracısız olarak ulaştırıyoruz” diye konuştu.

Platformda 18 milyon kullanıcının bilgisinin bulunduğunu ifade eden Pekcan, “190’ın üstünde ülkeyi kapsıyor. Verilerin geçerliliğini teyit eden bir mekanizma sistemi de kurduk” dedi.

‘Yurt dışındaki 70 binden fazla ihale bilgisi eklendi’

Öte yandan platforma yapay zekâ tabanlı bir uygulamanın da eklendiğini ifade eden Pekcan, “Platforma yurt dışındaki 70 binden fazla ihale bilgisi ekledik” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Ekonomi Paketi’ne de değinen Pekcan, “Pakette vurgulandığı üzere; yerli ve ulusal bir ekonomi için yatırımlar, üretim ve istihdam ile birlikte ihracat hedeflerimizde başarıyı yakalamaktan başka seçeneğimiz yok” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)