Pekcan, "ihracatta "en kötü" geride kaldı diyerek verileri açıkladı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracatın Mayıs ayında, Nisan ayına göre yüzde 10.84 oranında artış kaydettiğini belirterek, "İhracatta 'en kötü' geride kaldı." dedi. 

EKONOMİ 02.06.2020, 11:17
Pekcan, "ihracatta "en kötü" geride kaldı diyerek verileri açıkladı!

Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı. 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) etkisiyle yaşanan dış talep azalması ve resmi tatiller sebebiyle Mayıs ayı ihracatının yıllık bazda düştüğünü ifade etti.

"Nisan'a göre yüzde 10,84 arttı"

Bakan Pekcan, buna rağmen Mayıs ayı ihracatının, Nisan ayına göre yüzde 10,84 arttığını belirtti. 

Pekcan, Mayıs ayı dış ticaret verileriyle beraber ihracatta "en kötü"nün geride kaldığını ve toparlanma sürecine girildiğini kaydetti. 

"Toparlanma devam edecek"

Ticaret Bakanı, Türkiye'de ve geleneksel ihracat pazarlarında yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan kademeli normalleşme süreciyle beraber sanal ticaret ve sanal fuar heyetleri gibi dijital atılımların ve desteklerin de etkisiyle ihracatın Haziran ayından itibaren toparlanmayı sürdüreceğini vurguladı. 

Mayıs ayında ara malı ve yatırım malı ithalatının toplam ithalatın yüzde 91,2'sini meydana getirdiğini aktaran Pekcan, bu durumun ilerleyen dönemde üretim ve ihracat artışı için kritik bir öncül olduğuna dikkat çekti.

Yorumlar (0)