Pazar ve market fiyatları arasında büyük fark göze çarpıyor

Son dönemde fiyat denetimleriyle gündem olan zincir marketlerdeki meyve ve sebze fiyatları cep yakıyor. Markette 7 TL olan salatalık, pazarlarda 4 TL’den satılıyor. Pazar esnafı vatandaşın, marketler yerine semt pazarlarını tercih ettiğini belirtiyor.

EKONOMİ 30.09.2021, 17:42 02.10.2021, 10:28
Pazar ve market fiyatları arasında büyük fark göze çarpıyor

Vatandaş fiyat farkları sebebiyle market yerine pazarları tercih ederken, zincir marketlerdeki fiyatlarla pazarlar arasında ciddi fark göze çarpıyor. 

Vatandaşlar pazarları tercih ediyor

Daha ucuz olması nedeniyle vatandaşlar, marketlerden çok semt pazarlarından alışveriş yapmayı tercih ediyor. Vatandaşların marketler yerine daha çok semt pazarına geldiğini belirten pazar esnafı, buradaki ürünlerin marketlere göre daha uygun olduğunu söylediklerini aktarıyor. Markette kilosu 8 TL olan elma, semt pazarında 5 TL’den, 7 TL olan salatalık ve domates ise 4-5 liradan satılıyor.

Pazar esnafı Mustafa Çetinkaya, konserve sezonuna uygun olan sebzelerin daha fazla talep gördüğünü belirterek, “Vatandaşımız marketlere oranla daha çok pazarı seçiyor. Semt pazarlarına yoğun talep var. Buradaki sebze ve meyveler market fiyatlarından çok daha uygun. Patlıcan, biber ve domates gibi ürünler daha fazla satılıyor. Salatalık 4 TL, domates 5 TL’den satılıyor. Patlıcanın kilosu 4-5 TL, biberlerin kilosu ise 6 TL’den satılıyor” sözlerini kullandı.

Pazar esnaflarından biri olan Mansur Dakak, semt pazarına vatandaşın daha çok ilgi gösterdiğini ifade ederek, “Ne kadar modern döneme girsek de vatandaşlarımız semt pazarlarını daha fazla tercih ediyor. Günlük olarak pazarlara mal geldiği için talepler de buna göre artıyor. Mevsimden kaynaklı şu anda nar ve mandalina gibi meyveler daha fazla satılıyor. Mandalina 5 TL, kalitesine göre elma 5-6 TL’den satıldığını söyleyebiliriz. Muz çok hızlı tüketilmesi gereken bir meyve. Pazarda 14-15 TL civarında satılıyor. Genelde vatandaşlar, semt pazarlarından muzu almaya çalışıyor. Vatandaş elma, nar, muz ve mandalina gibi meyveleri daha çok alıyor” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)