Pazar büyüklüğü 10 senede yüzde 73 artacak!

Dünyadaki savaş endişesi ve ülkelerin savunma harcamalarına ağırlık vermesi, nükleer füze ve bomba pazarına talebin de artmasına sebep oldu. Hazırlanan bir araştırma raporuna göre, 2020 yılında 73 milyar dolar olan bu pazarın büyüklüğünün 2030’da yüzde 73 oranında artması bekleniyor. 

EKONOMİ 05.04.2022, 17:47
Pazar büyüklüğü 10 senede yüzde 73 artacak!

Amerika Birleşik Devletleri’nde yayımlanan bir araştırma raporunda, nükleer füze ve bombayı içinde barındıran küresel silah pazarının 2030 yılına kadar yüzde 73 oranında genişleyeceği belirtildi. Bu beklenti gerçekleşirse, pazarın büyüklüğü 126 milyar doları aşmış olacak. 

Küresel çapta panik havası sürüyor

Özellikle Rusya tarafından Üçüncü Dünya Savaşı ve nükleer saldırılara yönelik söylemlerin artması sonrası dünya genelinde yaşanan tedirginlik, ülkeleri savunma harcamalarına biraz daha itmeye başladı. Nükleer füze ve bomba pazarının 2020 yılına ait verilerini de paylaşıldığı raporda, pazar büyüklüğünün 2 sene önce 73 milyar dolar olduğu kaydedildi. Küresel tedirginliğin ve güvenlik endişelerinin devam ettiği dünyada, 2030’da bu pazar büyüklüğünün yüzde 72,6 büyüyerek 126 milyar dolar seviyelerine tırmanacağı öngörülüyor. 

Askeri bütçe artışları da pazarın büyümesine zemin hazırlıyor

Paylaşılan verilere göre dünya genelindeki askeri bütçe artışları, 8 senelik süreç içinde her sene pazara yüzde 5,4’lük bir katkı sağlayarak büyümesine zemin hazırlayacak. 

Biden, yüksek oranda savunma bütçesi talep etmişti

ABD Başkanı Joe Biden da kısa bir süre önce ‘nükleer üçlü’ adı verilen sistemin modernizasyonunu sağlamak amacıyla yüksek oranda bir savunma bütçesinin oluşturulması gerektiğini belirterek bu yönde talebini duyurmuştu.

Yorumlar (0)