Patronuna "sen kimsin" dedi, o da "Patronum" dedi!

Patronuna "Sen kimsin" dedi. Patronu da "Ben patronum" dedi ve hem işten çıkardı hem de tazminat vermedi. Yargı ise "Evet o bir patron!" dedi.

EKONOMİ 27.10.2019, 13:08 27.10.2019, 13:14
Patronuna "sen kimsin" dedi, o da "Patronum" dedi!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Bursa'da görülen ve emsal niteliğinde olan yargı kararının ayrıntılarını paylaşarak uyardı.

Bursa'da görülen bir iş davası, son derece dikkat çekici bir karar ile sonlandı. Davanın ayrıntılarını anlatan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun şunları söyledi:

"5 yıl 9 ay boyunca özel sektördeki bir iş yerinde çalışan işçi, yine aynı iş yerinde çalışan kardeşi ile işverenin tartışmasına müdahil oldu. Tartışma sırasında işveren, işçiye, 'Sen karışma', işçi de işverene, 'Sen kimsin' dedi. Tartışmanın ardından işveren işçiyi tazminatsız işten çıkardı. Bunun üzerine yargıya giden işçi Bursa İş Mahkemesi’nde görülen davayı kazandı ve tazminatını aldı. Ancak işveren davayı bir üst mahkemeye taşıdı. İstinaf mahkemesi olarak davayı görülen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, şok bir karar aldı. 'Sen kimsin' hitabının, işverenin otoritesini sarsıcı ve işverene karşı sataşma mahiyetinde olduğuna karar veren mahkeme, kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin reddi yönünde karar aldı."

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, kararın ilk ve emsal olduğunu söyleyerek, çalışanları uyardı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, "Sakın patronunuza 'Sen kimsin’ demeyin. Tazminatsız kapı önüne koyulabilirsiniz" uyarısında bulundu.

Yorumlar (0)