Pandemi döneminin gözdesi: Minyatür sebzeler...

Pandemi döneminde vitamin ve minarel açısından zengin olan sebzelerin minyatür boyutlarındaki üretimlerine ve yenilebilir çiçeklere olan ilgi daha arttı.

EKONOMİ 17.11.2020, 14:07 17.11.2020, 14:44
Pandemi döneminin gözdesi: Minyatür sebzeler...

Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan parmak boyutunudaki mini sebzelere ilgi salgın döneminde arttı.

Antalya Serik'te bir tarım firmasının 2 bin dönümlük alan içerisinde ürettiği, boyutları 5 santimetreyi aşmayan minyatür kabak, patlıcan, havuç, salatalık, mısır, küçük olmaları sebebiyle göze de hitap eden marul, ıspanak, domates, biber, pancar, roka, kereviz, fasulye, turp ve soğan gibi minik boyutlardaki 180 çeşit ürün, koronavirüs pandemisinin aranan ürünlerinden oldu.

İhracatta yüzde 20 artış oldu

Firmanın pazarlama direktörü Burak Akbulut, minyatür sebzelerin vitamin ve mineral açınıdan bir hayli zengin olduğunu kaydetti.

Talebe göre üretimi arttırdıklarına dikkat çeken Akbulut, "İhracat kanalında salgın öncesine bakıldığında yüzde 20'lik bir artış görülüyor. Daha çok Arap ve Rusya ülkelerinden talep geliyor." şeklinde konuştu.

"İnsanlar taze bitkilere yöneldi"

Salgınla mücadelede taze bitki ve baharatlara olan ilginin bu dönemde daha da artış gösterdiğini kaydeden Akbulut, "İnsanlar bu dönemde kurutulmuş bitkilerden daha çok yeşil bitkilere yöneldi. Dalından kopartılarak satışa verdiğimiz minyatür bitkilere büyük bir ilgi var. Bu bitkiler soğuk algınlığında direncin de artması yönünde faydalı." dedi.

Yenilebilir çiçeklerin popülerliği arttı

Mideye ve göze hitap eden lüks restoranlarda, otellerin yenilebilir çiçeklerinin bu dönemde popüler olduğunu ifade eden Akbulut, farklı aromalarda olan bitkilerin gastronomi alanında yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandığını kaydetti.

Yorumlar (0)