Pandemi döneminde gübre satışı rekor kırdı

Koronavirüs pandemisi tarım sektörüne önemi arttırırken bununla birlikte yan tarım ürünlerinin satışlarında da yükselme görüldü.

EKONOMİ 08.01.2021, 20:39
Pandemi döneminde gübre satışı rekor kırdı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nce 2020 senesinde 1 milyon 458 bin tonluk gübre satışı gerçekleştirilerek, şimdiye kadarki en yüksek satış seviyesine çıkıldığı kaydedildi.

Tarım Kredi tarafından açıklama yapılarak, kurumun, pandemi döneminin getirmiş olduğu bütün olumsuzluklara rağmen çiftçilerin girdi ihtiyaçlarını en uygun koşullarda ve zamanında karşılamayı sürdürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Salgın döneminde çiftçiler üretimi sürdürdü

Salgın döneminde çiftçilerin üretimini sürdürebilmesi, tedarik zincirlerinin aksamasının önüne geçilmesi, tarımsal olarak üretimin devamlılığının sağlanması maksadıyla üreticiden son tüketiciye dek piyasada aktif bir şekilde rol olan Tarım Kredi’nin çalışmalarının etkisi gübre satışlarında da görüldü.

Bir senede gübre satışı yüzde 16 düzeyinde arttı

Tarım Kredi kooperatiflerince 2019 senesinde 1 milyon 250 bin ton olan kimyevi gübre satışları, salgın döneminin en ağır şekilde hissedildiği 2020 senesinde yüzde 16 artış göstererek 1 milyon 458 bin tona çıktı.

Yorumlar (0)