OYAK'tan dev satın alma! Milangaz'ı bünyesine kattı

OYAK, ülke ekonomisine güç ve direnç kazandıracak yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Sene başında M Oil ve TOTAL'i satın alan OYAK şimdi ise yüzde 100 yerli sermaye ile hizmet verecek Milangaz'ı bünyesine kattı.

EKONOMİ 25.08.2020, 22:52 25.08.2020, 23:11
OYAK'tan dev satın alma! Milangaz'ı bünyesine kattı

OYAK 2020 yılında da yeni alanlardaki fırsatları değerlendirerek yatırımlarını sürdürüyor.

Türkiye'nin LPG pazarının önde gelen firmalarından Milangaz 1 yıla yakın bir süredir marka ve LPG operasyonlarının satışı için OYAK ile görüşmeler gerçekleştiriyordu. Devam eden görüşmeler neticesinde hisse devri işlemlerinde sona gelindi.

"Yatırımlarda kararlılık zamanı" diyen OYAK, yeni açılımlarla beraber büyüyeceği ve karlılığını sürdürebilir kılacağı sektörlere yatırım politikası dahilinde Milangaz'ı satın alarak enerji sektörüne büyük bir yatırım daha yaptı.

Sene başında M Oil ve TOTAL'i satın almıştı

Farklı sektörlerdeki fırsatları da değerlendirerek ülke ekonomisine katkısını arttırmayı sürdüren OYAK, sene başında M Oil ve TOTAL'i bütün operasyonlarıyla beraber satın alıp pazarın en büyük beşinci oyuncusu olmuştu.

Milangaz da artık OYAK çatısı altında

Türkiye'nin 81 ili ve 950'yi geçkin ilçesinde 60 senedir tüp gaz, otogaz, dökmegaz ve toptan segmentlerinde faaliyetlerine devam eden Milangaz, artık OYAK çatısı altında faaliyetlerini sürdürecek.

Milangaz, 19 tüp dolum tesisi, 5 deniz terminali, 550'nin üzerinde otogaz bayii ve bin 200'e yakın tüp gaz bayiinin yanında deniz ve kara filosuyla da hizmet verecek.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem

OYAK Genel Müdürü Erdem: Sektörde liderliğe gidecek bir yolculuk...

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, Türkiye'ye değer katan enerji sektöründeki bu yeni adımları "kararlılık dönemi" olarak adlandırdıklarını paylaşarak, enerjide ilk aşamada belirlenen büyüme hamlesini tamamlayıp, rekabet gücü, karlılık ve oluşturulan katma değeri ise daha da arttırma amacında olduklarını ifade etti.

Türkiye'nin en güçlü lojistik kapasitesi...

Erdem, 20 noktada 130.000 m3'lük LPG depolama kapasitesinin ardından Türkiye'nin en güçlü ve en yaygın lojistik kapasitesine sahip olduklarını söyleyerek, hedeflerinin Milangaz'ın devralınmasıyla ulaşılan ve otogazda yaklaşık olarak yüzde 10 ve tüp gazda ise yüzde 19'luk pazar payını daha yukarı çekerek liderliğe gidecek bir yolculuğu tamamlamak olarak açıkladı.

Yüzde 100 yerli sermayeyle hizmet verecek

Enerji sektörünün geleceğini şekillendiren OYAK'ın stratejik satın alımlarıyla yeni değerler katacağına işaret eden Erdem, Milangaz satın alımıyla beraber geniş ağ kapsama alanı, yüksek dolum tesis sayısı ve depolama kapasitesinin üstünde olmasıyla yeni ticari fırsatlara kapı aralayacağını, bununla birlikte otogaz, toptan ve tüp gaz da dahil olmak üzere LPG sektörünün bütün değer zincirinde yüzde 100 yerli sermaye ile hizmet vermeye başlanacağını kaydetti.

Gelecek dönemde, değerler çerçevesinde birikimleri en verimli yatırımlarla değerlendirileceğini ifade eden Erdem, Türkiye'nin büyümesine ve istihdam hedeflerine de katkı sunmayı sürdüreceklerini paylaştı.

Yorumlar (0)