Otobüs bileti fiyatlarına zam: Uçak bileti fiyatlarıyla yarışıyor

Otobüs biletlerine yeni bir zam geldiğini belirten Heybilet CEO'su Samet Koç, fiyatlardaki artışın sebebinin insanların havayolu ulaşımına yönelmesinin olduğunu söyledi. Koç açıklamasında, uçak ve otobüs bileti fiyatları arasındaki farkın azalmasına dikkat çekti.

EKONOMİ 17.05.2023, 12:56 Şeyda Gül
Otobüs bileti fiyatlarına zam: Uçak bileti fiyatlarıyla yarışıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca açıklanan son verilere göre özellikle son iki yılda havayolu ulaşımını tercih eden yolcuların sayısında azımsanamayacak bir artış yaşanıyor. Buna göre 2022’de Türkiye'deki havalimanlarında hizmet verilen yolcu sayısının bir önceki yıla göre yüzde 42,1 artarak 182 milyon 334 bine ulaştı. Bunun nedeni ise otobüs bileti fiyatlarında yaşanan artış olarak öngörülüyor.

Pek çok hizmete zam geldi

Son dönemde pek çok ürün ve hizmete zam geldiğini açıklayan Heybilet CEO'su Samet Koç, uçak ve otobüs biletlerinin de bu durumdan etkilendiğini söyledi. Şu an otobüs biletleri ve uçak biletleri arasında oluşan fiyat farkının azaldığını ifade eden Koç, bu durumun tüketici alışkanlıklarının değişmesinin de önünü açtığını söyledi. Aradaki fiyat farkının az olması sebebiyle yolcuların havayolu ulaşımını tercih etmeye başladığına dikkat çeken Koç, “Buna online seyahat bileti platformlarının sunduğu avantajlar da eklenince, var olan fark daha da azalıyor” dedi.

Online bilet platformlarına talep artıyor

Sundukları kampanya, promosyon ve hediyelerle yolculara konforlu deneyim yaşattıklarını belirten Koç, online bilet platformlarına artan talep hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Geçmişte yolcuların seyahat acentelerinin ofisleri üzerinden bilet aldığını hatırlatan Koç, günümüzde yolcuların büyük bir kesiminin online bilet platformlarını tercih ettiğini söyledi. Bu platformlar sayesinde yolcuların kampanyaları takip edebildiğini ve ucuz biletlere kolay bir şekilde ulaşabildiğini belirten Koç, iptal ve şikayet gibi durumlarda da muhatap bulabildiklerini vurguladı. Özellikle Heybilet kullanıcılarının memnuniyetine sürekli olarak arttırmaya misyon edindiklerini belirten Koç, “Heybilet olarak biz de onlara en ekonomik ve pratik bilet alma fırsatı tanımanın yanı sıra, güvenilir ödeme seçeneğimizle taksitle alışveriş olanağı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Müşterilerin sorularını canlı destek panelinden 7/24 yana tıkladıklarını belirten Koç, “Kullanıcı dostu sitemiz ve mobil uygulamamızda yakın tarihte pek çok yeniliğe imza atmak için hazırlanıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)