Orta gelirliler için konut projesi: Bakan Kurum açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber bir çalışma sağladıklarını aktaran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta ve orta-üst gelir grubu için konut projesi oluşturmaya başladıklarını açıkladı.

EKONOMİ 23.12.2022, 16:10
Orta gelirliler için konut projesi: Bakan Kurum açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projelerinde yeni çalışmalar yapıldığını ifade ederek orta ve orta-üst gelir grubunu işaret etti.

“Memurlarımıza fırsat vermek istiyoruz”

Orta ve orta-üst gelir grubunun faydalanacağı proje çerçevesinde, tüketicilerin alacakları konut kredileri ile ilgili düzenleme sağlanacağını dile getirdi.

Proje ile ilgili detaylı açıklamada bulunan Bakan Kurum, "Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile beraber çalışmalarını sürdürdüğümüz orta ve orta üste grubu ilgilendiren bir projemiz bulunuyor. Bu proje çerçevesinde birçok kişinin yaşadığı sorunlara çözüm olacağız. Tüketicilerin ev satın alma aşamasında çekecekleri konut kredilerine dair uzun süredir bir çalışma sağlıyoruz. Hem konut talebini yükseltelim, geliştiricilerimiz, yüklenicilerimiz yeni projeleri geliştirsinler, hem de yeni ev satın alacak kişilere, orta gelirde olanlara İzmir’de, İstanbul’da ve Ankara’da hayatını sürdüren memurlarımıza bu fırsatı vermek istiyoruz. Bu konut projemizin ayrıntılarını bitirdik. 2023 senesinin ilk zamanlarında kamuoyu ile detayları paylaşacağız.” dedi.

Yorumlar (0)