OPEC toplantısı 9 Nisan'a ertelendi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "OPEC toplantısı 9 Nisan'a ertelendi" dedi.

EKONOMİ 06.04.2020, 14:34
OPEC toplantısı 9 Nisan'a ertelendi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) ve üretici ülkeler arasındaki toplantının 9 Nisan'a ertelendiğini duyurdu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın başkenti Moskova'da gazetecilere, petrol piyasalarına dair açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın, enerji piyasasının istikrara kavuşturulması için başka ülkelerle çalışmaya hazır olduğunu vurgulayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Petrol piyasasının istikrara kavuşturulması için daha önce koordinasyon sürecinde yer almayan ülkelere ihtiyaç var." diye konuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in programında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ve Suudi Arabistan yönetimi ile telefon görüşmesinin olmadığını bildirdi.

Bugün yapılması planlanan OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) toplantısının 9 Nisan'a ertelendiğini belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Video konferans, teknik nedenlerden dolayı perşembe gününe ertelendi. Toplantı için hazırlık yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Enerji Bakanlığı, OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) ile OPEC dışı bazı üretici ülkeler arasındaki toplantının 6 Nisan'da video konferans yoluyla yapılacağını daha önce duyurulmuştu.

Yorumlar (0)