Ölmek de pahalandı: Fiyatlar ikiye katlandı

Maliyet artışlardan ötürü mezar taşları son bir sene içinde iki kat pahalandı. Mermer ustaları ise bazı müşterilerin mezar taşını şimdiden aldığını ve vefat tarihi kısmını boş bıraktıklarını ifade etti.

EKONOMİ 17.09.2022, 19:51
Ölmek de pahalandı: Fiyatlar ikiye katlandı

Son zamanlarda mezar taşı fiyatlarındaki artış dikkatlerden kaçmıyor. Mermer ustaları, geçtiğimiz seneye kıyasla yüzde 100 artış ile 250 liradan 500 liraya çıkan mezar taşı fiyatlarının tamamen maliyet kaynaklı olduğunu dile getirdi. An itibarıyla bir mezar takım fiyatı 7 bin lira ila 80 bin lira arasında değişiklik gösterirken, son dönemlerde bazı müşterilerden ise oldukça ilginç talepler geliyor. Mermer ustaları, bazı müşterilerin mezar taşını şimdiden aldığını ve tarih kısmını boş bıraktıklarını ifade ediyor. 

"Bir senede yüzde 100 oranında zam geldi"

Mezar taşlarına gelen zamlar hakkında açıklamalar yapan mermer ustası Şükrü Geçer, “Mezar tadilatı ve yapımı işleriyle uğraşıyoruz. 2021'de mezar taşlarını 250 liraya alabiliyorduk, şimdi 500 lira veriyoruz. Yüzde 100 oranındaki zamla birlikte taşların maliyeti çok arttı. Mezar takımını 2021'de 1.200 lira ila 1.500 lira bandında alabiliyorduk, şimdi 3 bin lira veriyoruz. Mezarın bir müşteriye teslim fiyatı en az 7 bin lira. En yüksek fiyatlı mermerin fiyatı ise 80 bin liraya dek çıkabiliyor." diye konuştu.

"İlginç taleplerde bulunanlar oluyor"

Yurttaşlar tarafından ilginç tekliflerin de geldiğini kaydeden Geçer, “Yakını ölen kişiler mezar açtırmak ve yakınları görmek için talepte bulunabiliyor. Bazı yurttaşlar ise ölmeden evvel mezar taşını yaptırıyor. Doğum tarihi gibi şeyleri yazıyoruz fakat vefat tarihini boş bırakıyoruz." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)