Öğrencilere ulaşım indirimine İmamoğlu'ndan tepki: Veto edeceğim!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ulaşım zammının öğrenciler için geri alınması kararını veto edeceğini söyledi. İmamoğlu, "Mazot olmuş 20 lira, siz halen daha diyorsunuz ki '78 liraya sat.' Sizin zamanınızda mazot 6 lirayken öğrenci biletini 85 liraya satıyordunuz." dedi.

EKONOMİ 14.04.2022, 20:01 Hakan Öksüz
Öğrencilere ulaşım indirimine İmamoğlu'ndan tepki: Veto edeceğim!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapıldı. Zam sonrası öğrencilerin ücreti 78 liradan 108 liraya yükseltildi. Tek geçişlik bilet fiyatı ise 2.67 liradan 3.74 liraya çıkmış oldu. Bir toplantı yapan İBB Meclisi, zammın öğrencilere yansıyan kısmının İBB tarafından ödenmesi kararını aldı. Böylece öğrenciler için aylık abonman ücreti yeniden 78 liraya düşmüş oldu.

"Veto edeceğim"

Zammın geri alınması kararı öğrenciler ve veliler tarafından olumlu karşılandı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 40'lık zammın öğrencilere yansıtılmaması kararına tepki gösterdi. 

Belediyenin 2021 yılı faaliyet raporunu okurken sık sık tepkilere maruz kalan İmamoğlu, zam kararına karşı çıkma sebebini anlattı. Zammın öğrenciler için geri alınması kararını veto edeceğini belirten İmamoğlu, "Mazot olmuş 20 lira, siz halen daha diyorsunuz ki '78 liraya sat.' Elbette veto edeceğim." dedi.

"O zamanlar mazot 6 liraydı"

Seçimden önce öğrenciler için toplu ulaşım indirimi yapacaklarını söylediklerini hatırlatan İmamoğlu, "O zamanlar mazot 6 liraydı. Biz, sizin döneminizde 85 lira olan öğrenci kartını 40 liraya düşürdük. Şu an mazot 20 lira. Siz ise öğrenci abonman fiyatının 78 lira olmasını istiyorsunuz hala. Mazot 6 lirayken bile siz bu fiyata inmediniz. Zammın geri alınması kararını elbette veto edeceğim." ifadelerini kullandı.

"Raylı sistemler, asıl mirasımız olacak"

İBB tarafından yapılacak hizmetlerin önüne set çekilmeye çalışıldığından bahseden İmamoğlu, "Bu şehre bırakacağımız en temel miras, raylı sistemler. Bütçemizin neredeyse yarısını buraya yatırıyoruz. Bunlar önümüzdeki iki yılda nihayete erdirilecek ve hizmete açılacak. Öğrenci yurtlarının kapasitesini de genişleteceğiz." diye konuştu.

Yorumlar (0)