Öğrencilere indirim teklifine Mansur Yavaş'tan ret: Kanuni değil!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, kentte toplu taşımada öğrenciler için indirime gidilmesi ve aktarmaların ücretsiz olması kararına karşı çıkacağını söyledi.

EKONOMİ 15.04.2022, 19:57 15.04.2022, 20:20 Hakan Öksüz
Öğrencilere indirim teklifine Mansur Yavaş'tan ret: Kanuni değil!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 2021 yılı faaliyet raporunu görüşmek için toplantı yaptı. Toplantıda toplu ulaşımda indirim konusu masaya yatırıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse'nin oylamaya sunduğu "toplu ulaşımda indirim" konulu önerge için oylama yapan Mansur Yavaş, önergenin kanunsuz olduğunu söyledi.

Önergede aktarma ücretlerinin alınmaması, öğrenci abonman ücretinin abonman ücretinin 90 liradan 60 liraya düşürülmesi ve oluşacak açığın belediye tarafıdan ödenmesi talep ediliyordu. 

Yavaş: "Kanunu değiştirmeye yetkili değiliz"

Söz konusu önergeyi veto etmekten başka şansının olmadığını kaydeden ABB Başkanı Mansur Yavaş, bu teklifin gündeme getirilmesinin yanlış olduğunu belirtti. Önergenin kanunsuz olduğunu kaydeden Yavaş, "Kanunu değiştirmek gibi bir yetkimiz bulunmuyor. Bunu yapmak kanuni değil. UKOME kanununu değiştirmeye yetkimiz yok." dedi.

CHP'li Neslihanoğlu: "Bu yetki bizim değil, UKOME'nin"

Konuya ilişkin uzman bir hukukçuya danıştıklarını kaydeden CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, söz konusu önergenin yasaya aykırı olduğunun altını çizdi. Neslihanoğlu, böyle bir indri kararını alabilecek yetkili kurumun UKOME olduğunu belirtti.

AK Partili Köse: "Öğrencilere pozitif ayrımcılık yapalım"

Bu görüşe karşı çıktıklarını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, öğrencilere "pozitif ayrımcılık" yapılmasını istediklerini söyledi. Öğrencileri 30 liralık ek masraftan kurtarmak istediklerine değinen Köse, "Biz kendi kararımızı alalım. Daha sonra siz neyi istiyorsanız onu uygularsınız." dedi. Ulaşımda indirim yapılmasını içeren önerge, oy çokluğuyla onaylandı.

Yorumlar (0)