OGM sözleşmeli personel başvuruları ne zaman yapılacak?

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılan açıklamada, 56 farklı ildeki taşra birimlerinde görevlendirilmek üzere toplam 338 sözleşmeli personelin işe alınacağı duyuruldu. Peki, OGM sözleşmeli personel başvurular ne zaman yapılacak?

EKONOMİ 28.08.2022, 11:53 29.08.2022, 08:57
OGM sözleşmeli personel başvuruları ne zaman yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan kararname, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni kararname çerçevesinde Orman Genel Müdürlüğü’ne toplam 338 sözleşmeli personel alınacak. Bu personeller, 56 farklı ildeki taşra birimlerinde görevlendirilecek. Peki, OGM personel alımı için başvuru şartları neler?

OGM personel alımı başvuru şartları neler?

OGM tarafından istihdam edilecek olan personeller, yazılı veya sözlü sınava tabi tutulmayacak. OGM sözleşmeli personel alımına başvuranlar, KPSS B grubu puan sıralaması esas alınarak değerlendirilecek. 

OGM hangi kadrolara alım yapacak?

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre Orman Genel Müdürlüğü tarafından istihdam edilecek meslek üyeleri; avukat, mühendis, tekniker, biyolog, büro personeli, teknisyen, güvenlik ve koruma görevlisi, temizlik görevlisi ve şoför olarak açıklandı.

OGM personel alımı başvuruları hangi tarihte yapılacak?

Adaylar, 1 Eylül-10 Eylül 2022 tarihleri arasında E-Devlet üzerinden (Orman Genel Müdürlüğü-Kariyer Kapısı İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresini kullanarak) başvuru lemlerini tamamlayabilecek. 

Yorumlar (0)