Ödeme için son gün yaklaşıyor! Hakkınızı kaybetmeyin

İmar barışından faydalanmak isteyenler dikkat! Yapı kayıt belgesi bedelinin 31 Aralık gününe kadar yatırılması gerekiyor. 

EKONOMİ 10.12.2019, 16:57
Ödeme için son gün yaklaşıyor! Hakkınızı kaybetmeyin

İmar barışından yararlanmak isteyenler için uyarı yapıldı. Yapı kayıt belgesi bedelini yatırma süresi 31 Aralık günü sona eriyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan ruhsatsız yapı veya ekleri için uygulamaya sokulan imar barışından faydalanmak isteyenlerin 3 hafta içinde yapı kayıt belgesi bedelini yatırmaları şart. 

Söz konusu bedeli yatırmak için verilen süre sene sonuna kadar uzatılmıştı.10 milyon 250 bin kişi tarafından başvurulan imar barışında, yapı kayıt bedelinin yüzde 25'inin 31 Temmuz 2019 tarihine kadar ödendiği bildirilmişti. Kalan yüzde 75'lik bedelin ödenmesi için son gün 31 Aralık olarak belirlenmişti. 

Belirlenen güne kadar bedellerini ödemeyenlerin imar barışı başvurularının iptal edileceği söyleniyor. 

"Ödemelerinizi son güne bırakmayın"

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel, milyonlarca kişinin bu haktan faydalandığını anımsatarak, meydana gelebilecek yoğunluk sebebiyle ödemelerin son günlere bırakılmaması için uyarı yaptı. 

Tarımsal nitelikli hazine arazilerini kiralayanların ve kullananların, bu arazileri satın almak için başvuracakları son tarihin de 31 Aralık günü olduğunu hatırlatan Yüksel, "Hazine'ye ait tarım arazisi üzerindeki kaçak yapılar için eğer imar barışına başvurulmuşsa bu yapılar yıkılmayacak. Ancak bu yapılar için imar barışına başvurularak yapı kayıt belgesi alınmamışsa tarım arazisi satın alınsa bile bina yıkılabilir." ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar (0)