O illerde yaşayanlara 100 bin lira destek!

Tarımsal faaliyetlerin uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik amacıyla Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin'de kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında yüksekokul veya üniversite mezunu olanlara, tarımsal projeleri için 100 bin liraya kadar hibe verilecek.

EKONOMİ 12.07.2019, 10:35
O illerde yaşayanlara 100 bin lira destek!

Resmi Gazete'de 'Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı', yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu karara göre, 2019-2020 yıllarındaki pilot uygulama çerçevesinde Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin'de kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı garanti edenler, yürütecekleri yerel projeler için 100 bin liraya kadar hibe alabilecek. Bu kişilerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında yüksekokul veya üniversite mezunu olmaları gerekiyor.

Karar kapsamında; yöresel tarım ürünleri, su ürünleri, hayvansal ve bitkisel ürünler, tıbbi ve aromatik bitki üretimiyle bunların işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere destek verilecek.

Hibelerin verilebilmesi için, hibe sözleşmesinin imzalanması ve proje yatırımının tamamlanması gerekecek. Bu desteklerden yalnızca bir defa faydalanılabilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığının söz konusu projelere yönelik başka hibe programlarından yararlananlar, bu karar kapsamındaki desteği alamayacak.

Yorumlar (0)