Nureddin Nebati’den Borsa İstanbul mesajı: Rekor üstüne rekor…

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Borsa İstanbul’da son 17 yılın en güçlü rallisinin yaşandığını belirterek, “BIST 100 endeksi, 1 senelik dönemde yüzde 142’lik yükseliş yaşadı. Bu yükseliş, şirketlerimize ve borsamıza duyulan güvenin en net göstergesi” dedi. 

EKONOMİ 11.09.2022, 13:07
Nureddin Nebati’den Borsa İstanbul mesajı: Rekor üstüne rekor…

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter üzerinden açıklamalarda bulunarak Borsa İstanbul’un son dönemde kazandığı olumlu ivmeye vurgu yaptı. Sermaye piyasalarının güven tazelemeye devam ettiğini vurgulayan Bakan Nebati, “Borsamız, dolar bazında bakıldığında haftayı son 17 senenin en güçlü rallisiyle ve 3.521,38 puan ile kapattı” ifadelerini kullandı.

“Her geçen gün sermaye piyasalarına daha çok yatırım yapılıyor”

BIST 100 endeksinin son 2 aydır peş peşe rekor tazelediğine dikkat çeken Bakan Nebati, “Borsa İstanbul, yatırımcılarımız ve şirketlerimiz açısından her geçen gün daha da uygun ve cazip hale geliyor. Bugün geldiğimiz son noktada, sermaye piyasamız 29 milyondan fazla yatırımcı ve 56 milyondan fazla hesap sayısı ile 4,8 trilyon liraya erişmiş vaziyettedir. Hem yabancı yatırımcılarımız hem de yerli yatırımcılarımız, şirketlerimizin sermaye yapılarına, bilançolarına ve kar potansiyellerine güveniyor. Her geçen gün sermaye piyasalarına daha çok yatırım yapılıyor” dedi. 

“Türkiye’nin ihracatı ve üretimi arttıkça, reel sektör de güç kazanıyor”

Türk şirketlerine ve Borsa İstanbul’a duyulan güvenin her geçen gün daha da arttığını belirten Bakan Nebati, “BIST 100 endeksi, 1 senelik dönemde yüzde 142’lik yükseliş yaşadı. Bu yükseliş, şirketlerimize ve borsamıza duyulan güvenin en net göstergesi. Türkiye’nin ihracatı ve üretimi arttıkça, reel sektör de güç kazanıyor. Güçlenen reel sektör paydaşları, sermaye piyasalarına yönelik güveni artıyor. Borsamızın yükselişindeki ana etken, ekonomimizde artan istihdam oranları ve üretim kapasitedir” ifadelerini kullandı. 


Yorumlar (0)