Nureddin Nebati: Enflasyonu bu topraklardan defedeceğiz

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyon verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Yüksek enflasyonu bir daha geri dönmemek üzere bu topraklardan defedeceğiz” dedi. 

EKONOMİ 05.09.2022, 12:40 05.09.2022, 15:07
Nureddin Nebati: Enflasyonu bu topraklardan defedeceğiz

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin enflasyon verilerini paylaştı. TÜİK tarafından açıklanan istatistiklere göre, ağustos ayında enflasyon yüzde 1,46 artarak yıllık bazda yüzde 80,21’e tırmandı. Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TÜİK’in paylaştığı son verileri değerlendirdi. Bakan Nebati, “Önümüzdeki aylarda enflasyonun daha da hız kestiğini göreceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Önümüzdeki süreçte enflasyon daha da hız kesecek”

Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, “Önümüzdeki süreçte enflasyon daha da hız kesecektir. Bugün açıklanan ağustos ayı enflasyon istatistikleri, bu görüşümüzü destekler mahiyettedir. Yüksek enflasyonu bir daha geri dönmemek üzere bu topraklardan defedeceğiz. Bizler, üretimi ve yatırımı kesmeden enflasyonla mücadele etmeye devam ediyoruz. Politikalarımızı, üretimi ve yatırımı teşvik edecek şekilde oluşturuyoruz. Böylelikle, teçhizat ve makine yatırımları, bu senenin ikinci çeyreğinde 2021 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 17,8 oranında artış göstermiştir” dedi. 

“Üretimi ve yatırımı durdurmadan enflasyonla mücadelemize devam ediyoruz”

Yüksek enflasyonun birçok ülkede görüldüğünü belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Dünyanın en büyük ekonomileri dahi resesyon endişesi ve enflasyon sorunu ile boğuşuyor. Bu ülkeler, son 40-50 senenin en yüksek enflasyon rakamları karşısında kendi ekonomilerinin durma noktasına geleceğinden endişe duyuyorlar. Bizler ise üretimi ve yatırımı durdurmadan enflasyonla mücadelemize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)