Nebati’den ‘tahıl koridoru’ mesajı: Fiyat düşüşlerine katkı sağladı

‘Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi’ toplantısının ardından konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tahıl koridoru anlaşmasının dünya genelindeki gıda fiyatlarının düşüşüne katkı sağladığını belirtti. 

EKONOMİ 03.08.2022, 10:51
Nebati’den ‘tahıl koridoru’ mesajı: Fiyat düşüşlerine katkı sağladı

Dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen önemli toplantıya katılan Bakan Nebati, İstanbul’da imzalanan tahıl koridoru mutabakatının birçok ülkeyi rahatlattığını vurguladı. Dünya genelindeki gıda fiyatlarında düşüş yaşandığını dile getiren Bakan Nebati, bu ivmenin devamını arzuladıklarını dile getirdi. 

“İstanbul’da imzalanan tahıl koridoru mutabakatı, birçok ülkeyi rahatlattı”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin de yer aldığı toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, “Gerçekleştirmiş olduğumuz toplantıda küresel gıda fiyatlarının son durumunu ele aldık. Türkiye’de 2022 yılı hasat dönemindeki gelişmeleri enine boyuna tartıştık. İstanbul’da imzalanan tahıl koridoru mutabakatı, birçok ülkeyi rahatlattı. Bu anlaşma, küresel gıda fiyatlarındaki düşüşe katkı sağladı. Toplantımızda tüm bu konuları istişare etme imkânı bulduk” ifadelerini kullandı. 

“Sera yatırımları hızlanacak”

Komite kararı ile sera yatırımlarını hızlandıracaklarını vurgulayan Bakan Nebati, “Kış aylarındaki sebze fiyatlarını en alt seviyede tutabilmek için de çeşitli görüşmeler yaptık. Bu kapsamda sera yatırımları hızlanacak. İlgili kurumlarla iş birliği içerisinde hareket ederek, gerekli adımları en kısa süre içerisinde atacağız” şeklinde konuştu.  

Yorumlar (0)