Nebati’den enflasyon değerlendirmesi: Hızlı bir şekilde düşecek

Enflasyonda düşüşe geçildiğinin işaretlerini veren Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Enflasyon ayın 3’ünde duyurulduğunda büyük düşüşü vatandaşlarımız hissetmeye başladı" şeklinde konuştu.

EKONOMİ 22.01.2023, 16:46
Nebati’den enflasyon değerlendirmesi: Hızlı bir şekilde düşecek

Bir televizyon programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, burada enflasyon oranları ile ilgili konuştu.

"Kasım döneminde enflasyon boynunu hafif bir kırdı"

Kasım ayında enflasyonun aşağı yönlü seyrettiğini aktaran Nebati, "Aralık döneminde baz etkisiyle beraber enflasyon aşağı inecek ifadelerinde bulunmaya başlamıştık. Kasım döneminde boynunu biraz olsun kırdı. Aralık ayında enflasyonun düşüşe geçmesi yalnızca baz etkisi içerisinde olmadı, enflasyon hızında görülen artışın aşağı doğru gitmesinden kaynaklanan bir sonuçtur” dedi.

"Aralık dönemi enflasyonu, enflasyon düşecek algısını beraberinde getirdi"

Büyük bir düşüşün hissedildiğini dile getiren Nebati, “Geçtiğimiz dönemlerde enflasyon artacak şeklinde bir algı vardı. Aralık ayında açıklanan enflasyon ile beraber enflasyon düşecek düşüncesi akıllara geldi. 2021 yılından 2022 senesine girdiğimiz zaman moralleri düzeltecek kararlar verdik. Enflasyon ayın 3’ünde duyurulduğunda ciddi bir düşüşü halkımız hissetmeye başladı. Ocak döneminde asgari ücretin yükselmesi, EYT kararları sonucunda enflasyonun mevcut durumda çok düşük düzeye geleceğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)