Nebati’den akaryakıt açıklaması! İndirimler sürecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, güncel akaryakıt fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

EKONOMİ 18.07.2022, 15:43 18.07.2022, 15:49
Nebati’den akaryakıt açıklaması! İndirimler sürecek mi?

Ukrayna savaşının başlaması ve brent petrol fiyatlarındaki sert dalgalanmalar sonrası Türkiye’de tarihi seviyelere yükselen akaryakıt fiyatları, araç sahiplerinin cebini yakıyor. Son gelen indirimlerle beraber biraz olsun geri çekilen pompa fiyatlarındaki yeni gelişmeler dikkatle takip ediliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, güncel akaryakıt fiyatlarının küresel problemler sebebiyle ortaya çıktığını vurguladı. 

Yeni indirimlere yeşil ışık yaktı

Son dönemde pompa fiyatlarına yansıyan indirimlerin devam edip etmeyeceğine ilişkin olumlu mesajlar veren Bakan Nebati, “Global fiyat oluşumları göz önüne alındığında, ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarında da kısa süre içerisinde yeni düşüşler beklenebilir. Biz tüm çalışmalarımızı, halkımızın refah seviyesini üst düzeye çıkarmak amacıyla yapıyoruz. Dünya genelindeki fiyat oluşumlarını dikkatle inceliyor ve takip ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Ukrayna’daki savaş, tüm dünyadaki akaryakıt fiyatlarını hiç beklenmedik noktalara çekti”

Ukrayna savaşının başlaması sonrası dünya genelindeki akaryakıt fiyatlarının tarihi seviyelere tırmandığını dile getiren Bakan Nebati, “Ukrayna’daki savaş, tüm dünyadaki akaryakıt fiyatlarını hiç beklenmedik noktalara çekti. Dünya genelindeki bu durum karşısında, ülkemiz de kaçınılmaz olarak olumsuz etkilendi. Bu sebeple haziran ayının son günlerinde benzinin litre fiyatını 27 lira seviyelerine kadar çıkmış vaziyette gördük. Motorinin litresi de keza 30 liraya kadar yükseldi” şeklinde konuştu. 

“Mevcut akaryakıt fiyatları, yalnızca Türkiye’nin bir sorunu değildir”

“Bu elbette arzuladığımız bir şey değildi ancak bu konuda dünyadaki olaylar görmezden gelinemez” diyerek sözlerine devam eden Bakan Nebati, “Mevcut akaryakıt fiyatları, yalnızca Türkiye’nin bir sorunu değildir. Bu konuyu haftalarca sanki böyleymiş gibi lanse edenlerin, son indirimleri göz ardı etmeleri de son derece düşündürücüdür” dedi.

“Tüm çalışmalarımızı halkımızın refahı için yapıyoruz”

Son dönemdeki tüm indirimlerin pompaya yansıtıldığının altını çizen Nebati, “Haziran ayı sonu itibariyle dünya genelindeki akaryakıt fiyatlarında aşağı yönlü bir eğilim başlamıştır. Bu kapsamda bizler de halkımızın refahı için derhal harekete geçtik. Dünyadaki fiyat oluşumları dikkate alınarak, ülkemizdeki pompa fiyatlarına da aynı oranda indirim uygulanmıştır. Bu kapsamda haziranın son günlerinden bugüne kadar benzinin litre fiyatı yaklaşık yüzde 13 düştü. Motorinin litre fiyatı yüzde 15 oranında geriledi. LPG fiyatları da yüzde 11,6 oranında geri çekildi. Dünyadaki gelişmeler bağlamında akaryakıt fiyatlarında yeni indirimler de görülebilir. Tüm çalışmalarımızı halkımızın refahı için yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)