Nebati, iş dünyasının kadın temsilcileriyle buluştu

Nureddin Nebati, piyasalardaki oynaklığın önlenmesine yönelik olarak gereken makro ihtiyati adımların atılacağını, ekonomide beklentileri iyiye yönlendirerek reel sektörün önünü daha açık ve net görmesinin sağlanacağını belirtti.

EKONOMİ 08.01.2022, 21:36 09.01.2022, 11:56
Nebati, iş dünyasının kadın temsilcileriyle buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, STK'ların ve iş dünyasının kadın yöneticileriyle buluştu.

"Türkiye önemli bir potansiyele sahip"

Bakan Nebati, ülkemizin ekonomik görünümüne ilişkin bir sunum yaptı.

Toplantının ardından gazetecilerle paylaşılan bilgi notu doğrultusunda, Türkiye Ekonomi Modeli'nin yerinde bir model olduğunu kaydeden Nebati, güçlü ihracat ve üretim kapasitesi ile ülkemizin yüksek oranda doğrudan yabancı yatırım çeken kıymetli bir merkez konumuna gelme potansiyeli olduğunu ifade etti.

Nebati, piyasalardaki oynaklığın önlenmesine yönelik olarak gereken makro ihtiyati adımların atılacağını, ekonomide beklentileri iyiye yönlendirerek reel sektörün önünü daha açık ve net görmesinin sağlanacağını belirtti.

İş dünyası, STK ve reel sektör temsilcilerinin iştirak ettiği toplantının ardından kadın yöneticilere de söz veren Nebati, farklı sektörlerden görüş, tavsiye ve sorunlara kulak verdi.

Basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı yaklaşık olarak 6 saat sürdü.

Bakan Nebati'den paylaşım

Diğer yandan, Nebati, toplantının ardından Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, şöyle dedi:

"Verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Kadınlarımız, ekonomide uygulamaya aldığımız politikaların başarıya ulaştırılmasında en büyük güvencelerimizden biri olacaktır. Bu çerçevede, üst seviye yönetimlerde kadın yönetici oranlarındaki yükselişi önemsemekle beraber kadınlarımızın istihdamdaki payını daha da yükseltmek maksadıyla istişare odaklı katılımcı bir anlayışa ek olarak kuvvetli bir dayanışma ile hareket etmeyi sürdüreceğiz."























Yorumlar (0)