Nebati'den fiyat istikrarı mesajı: Bilerek yavaş yavaş yapıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, AK Partili vekillere yapmış olduğu sunumda, yavaş yavaş fiyat istikrarını sağladıklarını ve ani olmaması için bilerek bu işlemi yavaş gerçekleştirdiklerini kaydetti.

EKONOMİ 26.01.2023, 17:32
Nebati'den fiyat istikrarı mesajı: Bilerek yavaş yavaş yapıyoruz

Türkiye, enflasyonun hızını kesmek ve alım gücünü artırmak için peş peşe adımlar atıyor.

Hükümet tarafından art arda ekonomik paketler ve yardım paketleri açıklanırken siyasiler tarafından da yeni ekonomi politikasının detayları sıkça paylaşılıyor.

Bu kapsamda son olarak Bakan Nebati, AK Partili vekillere bir sunum gerçekleştirdi.

Bloomberg'in haberine göre AK Partili vekillere sunum yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, yavaş yavaş fiyat istikrarını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

"Bilerek fiyat istikrarını yavaş yavaş yapıyoruz"

Nebati'nin yaptığı sunumdan satır başlarıysa şu şekildeydi:

"Bizler net ithalatçı olduğumuzdan doğal gaz ve petrol fiyatlarının geriye gitmesi lazım ki bizlerin enflasyonla mücadeleye ilişkin etkinliğimiz hızlı olsun. Döviz kurlarındaki oynaklığın aza inmesi lazım ki etkisini göstersin. Şu anda bunları yakaladığımızdan enflasyonda aşağı yönlü bir düşüş görüyoruz ve fiyat istikrarını da yavaş yavaş -bilerek ani yapmıyoruz- sağlamış bulunacağız.

"Dövizden gelir elde edilmeyeceğine ilişkin inanç artmalı"

"Dövizden kurtulabilmenin yalnızca bir yolu vardır. Dövizden gelir elde etmenin artık gerçekleşmeyeceğine dair inancın artması ve bu olurken de alternatif alanların oluşturulması. İslami finans kurumları kanununun derhal geçmesi gerekli. Ülkemiz Müslüman bir ülke ve Türkiye'de birçok insan faiz enstrümanından yararlanmak istemiyor. Parasını korumaya çabalıyor öte yandan. Faize para yatırmayınca geriye 2 alan kalıyor. Altın, döviz veya gayrimenkul..."

Yorumlar (0)