Nebati'den EYT ve ikinci el konut kampanyası açıklaması

EYT'nin yürürlüğe girmesiyle birlikte işverenlerin hiç ummadıkları bir tazminat maliyetiyle karşı karşıya kalacağını kaydeden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ödemeleri biz yapacağız." dedi. Bakan Nebati, "İkinci el konut kampanyası olacak mı?" sorusuna da yanıt verdi.

EKONOMİ 11.01.2023, 10:53 11.01.2023, 11:08 Hakan Öksüz
Nebati'den EYT ve ikinci el konut kampanyası açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT'den ikinci el konut kampanyasına kadar merak edilen konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin, işletmeler için "tahmin edilemeyen" bir maliyet doğuracağına vurgu yapan Bakan Nebati, "Şirketler, öngöremediği bir kıdem tazminatıyla karşılaşacak. Bunu biz ödeyeceğiz. Ödeme, doğrudan çalışanın hesabına yapılacak. Maliyeti bir hayli düşük olacak." ifadelerini kullandı.

İşverene EYT desteği: "6 ay ödemesiz olacak"

Nebati, EYT kapsamında işletmelere sunulacak kredi desteği hakkında da konuştu. Bu kredide 36 aya kadar vade yapılacağını açıklayan Nebati, "Hem faiz oranları düşük hem de 6 ay ödemesiz olacak. Bu kampanyaya katılım finans kurumlarının yanı sıra bankalar da iştirak edecek." dedi.

İkinci el konut kampanyası konusu

"İkinci el konut kampanyası" ile ilgili sorulara da yanıt veren Nebati, "Başlangıçta böyle bir düşüncemiz yoktu ancak ikinci el konutlara gösterilen yoğun ilgiyi fark ettik. Görev verdiğimiz arkadaşlar, bu konuya ilişkin bankalarla görüşüyor. Bankalar tarafından belirlenecek faiz oranı üzerinden ikinci el konut kampanyası başlatılabilir. Öte yandan halen devam etmekte olan orta gelirlilere yönelik konut kampanyamız var. Gelecek talepler ışığında kredileri artırabiliriz." değerlendirmelerinde bulundu. 

Rayiç bedel sorunu: "Çalışmamız var, ilan edeceğiz"

Rayiç bedel (piyasadaki güncel değer) ile gerçek değer arasındaki marjın açılmasının bir sorun olduğunu kaydeden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu konuda bir uzlaşmaya varılabileceğini söyledi. Söz konusu durumla ilgili çalışma yürüttüklerini ve seçimden önce ilan etmeyi hedeflediklerini kaydeden Nebati, bunun seçim sonrasına da sarkabileceğini ifade etti. 

Yorumlar (0)