Nebati'den denetim açıklaması: "Cumhuriyet tarihinin en yüksek sayısına ulaştık"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede cumhuriyet tarihinin bir yıldaki en yüksek sayıda denetiminin gerçekleştirildiğini duyurdu. 

EKONOMİ 09.12.2022, 12:01
Nebati'den denetim açıklaması: "Cumhuriyet tarihinin en yüksek sayısına ulaştık"

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi kaçakçılığı ile mücadelesine devam ediyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalar, önemli oranda etki sağlıyor.

Konuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çalışmalara yönelik bilgi verdi.

Bakan Nebati, cumhuriyet tarihinde bir senede en yüksek vergi incelemesi ve denetimini gerçekleştirdiklerini söyledi.

"1 milyon mükellef"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Nureddin Nebati, şu ifadeleri kullandı:

"Kayıt dışı ekonomiyle mücadele, ekonomik büyümeyi desteklemek ve vergi kaçakçılığını önlemek için yoğunlaştırdığımız vergi incelemesi ve denetimlerle Cumhuriyet tarihinin bir senedeki en yüksek sayıda denetimini yaptık.

Geçen yıl tamamladığımız vergi inceleme ve denetim sayısının 3 katını da geçerek göreve geldiğimiz zaman belirlediğimiz 1 milyon mükellef nezdinde denetim hedefine ulaştık.”

"Vatandaşımızın hakkını korumayı amaçladık”

“Yaptığımız vergi denetimleri ve incelemelerinde ceza kesmeyi değil rehberlik ederek vergiye gönüllü uyumu artırmayı, vergi kaçağını ve kaybını engelleyerek daha adil bir vergi sistemi kurmayı ve mükellef haklarını da gözeterek her vatandaşımızın hakkını korumayı hedefledik.

Yürütülen vergi denetimleri ve incelemelerinde bir milyon hedefine bizi ulaştıran Vergi Denetim Kurulu Başkanlığımız Vergi Müfettişleri ile Gelir İdaresi Başkanlığımız bünyesindeki çalışma arkadaşlarıma özverili ve yoğun çalışmaları sebebiyle teşekkür ediyorum. Kayıt dışı ekonomi, vergi kaçakçılığı ve piyasa bozucu faaliyetlerle mücadele için vergi incelemeleri ve denetimlerle her zamanki gibi bundan sonra da sahada olmayı sürdürecek, çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz."

Yorumlar (0)