Ne döviz ne altın... Yatırımcıların yeni gözdesi

1915 Çanakkale Köprüsü’nün yaklaşık olarak beş ay evvel hizmete girmesiyle birlikte bölgedeki arsa yatırımları da bir hayli arttı. Yatırım danışmanı Ergin Kılıç, uzun vadede altın veyahut döviz yerine arsaya yatırım yapanların daha karlı çıktığını ifade etti.

EKONOMİ 18.08.2022, 18:20
Ne döviz ne altın... Yatırımcıların yeni gözdesi

Çanakkale-Malkara Otoyolu'nun bir parçası olarak hizmete giren 1915 Çanakkale Köprüsü, başta arsa olmak kaydıyla bölgedeki emlak sektörünü bir hayli canlandırdı. 2.023 metre orta açıklığıyla Japonya'daki Akashi Kaikyo Köprüsü'nü de geçerek dünyadaki en uzun orta açıklığına sahip asma köprü unvanını alan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Asya ve Avrupa kıtalarını kara yolu üzerinden birleştirmesi, yatırımcılar için yeni bir fırsat oldu.

"Altın veyahut dövize yatırım yapmaktan daha karlı"

Büyük sermaye sahiplerine ek olarak birikimlerini değerlendirmeyi düşünen küçük yatırımcıların da bölgeye yoğun bir ilgi gösterdiğini ifade eden yatırım danışmanı Ergin Kılıç, uzun vadede altın veyahut döviz yerine arsaya yatırım yapanların daha karlı çıktığını ifade etti.

"Doğru fiyata alınan arsa asla değer kaybetmez"

Yaklaşık olarak 20 senedir Ege ve Marmara bölgelerinde yatırım danışmanlığı yaptığını söyleyen Kılıç, son zamanlarda 1915 Çanakkale Köprüsü’nün etrafı başta olmak kaydıyla, emlak satışlarında adeta bir patlama yaşandığını dile getirdi. Herkesin bütçesine göre denize yakın veyahut uzak yerlerden arsa alımı yapmak istediğini belirten Kılıç, talepteki artışla birlikte fiyatların da artacağına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Özellikle küçük yatırımcılar doğru fiyattan alım yapmalı. Doğru fiyata alınan arsa asla değer kaybetmez. Çok detaylı bir şekilde fiyat araştırması yapmak gerekiyor. Kentin gelişen bölgelerinden alım yapmak da çok önemli. Bu tarz yatırımlar kısa vadeli değildir. Çok kazandırır fakat orta ve uzun vadeli olarak düşünmek en mantıklısıdır. Arsa satın alırken tapunun hisseli olmamasına veyahut hisse sahibi sayısının az olmasına dikkat etmek gerekir. Hisseli arsa ve araziler son tercih olmalı. Verimli tarım arazilerinden de uzak durmak lazım çünkü bu tarz bölgeler üretim için kullanılmalıdır." 

Yorumlar (0)