Nasır Lutah yaşamını yitirdi

İslami banka fikrinin sahibi ve ilk İslami bankanın kurucusu olan Nasır Lutah yaşamını yitirdi.

EKONOMİ 29.06.2020, 17:05 29.06.2020, 17:21
Nasır Lutah yaşamını yitirdi

Dünyanın ilk İslami bankasının kurucusu olan ve bu fikrin babası olarak bilinen Said Ahmed Nasır Lutah, 97 yaşında yaşamını yitirdi.

BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) Devlet Başkan Yardımcısı ve Başbakanı Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ilk İslami banka olan Dubai İslam Bankasının kurucusu Said Ahmed Nasır Lutah için taziyede bulundu.

Said Ahmed Nasır Lutah 'ın Dubai ekonomisinde iz bırakan, kendisini yetiştirmiş örnek bir iş insanı olduğunu vurgulayan Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum, Said Ahmed Nasır Lutah’ın çok hayır yapan biri olduğunu, birçok yetime babalık ettiğini, keskin akıl ve ilim sahibi bir insan olduğunu kaydetti.

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Ali el-Karadaği de Said Ahmed Nasır Lutah 'ın ölümü üzerine Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “İslam dünyası, İslami iktisat konusundaki öncülerinden birini kaybetti.” ifadesini kullandı.

Said Ahmed Nasır Lutah’ın, İslam'a ve ümmete hizmette bulunduğunu belirten Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Ali el-Karadaği, 1975 senesinde dünyanın ilk İslami bankası olan Dubai İslam Bankasını, 1979 yılında da Arap İslami Sigorta Şirketini kurduğunu hatırlattı.

Ticaret hayatına 12 yaşında inci ticaretinde babasına yardım ederek başlayan Said Ahmed Nasır Lutah, BAE'de ve yurt dışında onlarca İslami kurumun kuruluşuna öncülük etti. Said Ahmed Nasır Lutah'a 1999 senesinde Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ilk ekonomist unvanı verildi.

Yorumlar (0)