Nahçıvan YHT, Borsa'ya rekor kırdırdı!

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Nahçıvan tren hattı projesi başta olmak üzere uhdesinde açıkladığı onlarca yeni bilgi ve projelerle ulaştırma hisseleri uçuşa geçince BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

EKONOMİ 12.11.2020, 13:23
Nahçıvan YHT, Borsa'ya rekor kırdırdı!

Günün ilk yarısında artış eğilimi göstermeye devam eden BIST 100 endeksi, saat 13.10 itibarıyla Çarşamba günü kapanışına göre 19,38 puan yükselerek 1.298,60 seviyesine ulaştı. Toplam işlem hacmi ise 24 milyar lira seviyesinde oluştu.

İlk yarıda holding endeksi %1,05 artış sağlarken, bankacılık endeksi %3,65 değer elde etti. Sektör endeksleri içinde en çok kazandıran bankacılık sektör endeksi olurken, en fazla kaybettiren ise %2,07 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı sektör endeksi oldu.

BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında ulaştırma ve bankacılık hisselerinin etkisiyle 1.303,31 puanı görerek "tüm zamanların en yüksek seviye" rekorunu kırdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AA Editör Masası'nda çok sayıda yeni proje açıklamış, projeler arasında Türkiye ile Azerbaycan'ı birlirine bağlayacak demir yolu projesi ön plana çıkmıştı.

Dün de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türk ekonomisinde yeni dönem" çıkışıyla Türk lirası varlıklarına yönelik yaşanan talep patlamasının bugün de süreceği bildiriliyor.

BIST 100 endeksinde teknik açıdan 1.320 seviyesinin direnç konumunda bulunduğu, 1.220 puanın ise destek olarak öne çıktığı belirtiliyor.

Bugün ekonomi gündemi ve veriler...

-Fed (Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası) Başkanı Jerome Powell açıklama yapacak.
-ECB (Avrupa Merkez Bankası) Başkanı Christine Lagarde açıklama yapacak.
-BoE (İngiltere Merkez Bankası) Başkanı Andrew Bailey açıklama yapacak.
-Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) enflasyon verileri açıklanacak.
-İngiltere'de büyüme verileri açıklanacak
-Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi verileri açıklanacak.

Yorumlar (0)