Mustafa Varank: Kasım ayında yatırım teşvik tutarı ve belgesi arttı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kasım ayında yatırım teşvik belge sayısı ile miktarlarının artış gösterdiğini kaydetti.

EKONOMİ 26.12.2022, 16:54 27.12.2022, 12:56
Mustafa Varank: Kasım ayında yatırım teşvik tutarı ve belgesi arttı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, İstanbul'da "OSB'nin Yıldızları Araştırması Ödül Töreni"nde konuştu.

Varank burada yapmış olduğu konuşmada, 2022 senesinde özel sektöre 5,7 milyar TL'lik asgari ücret desteğinde bulunulduğunu ve 2023 senesinde ise bu desteğin 10 milyar TL'yi geçeceği bilgisini paylaştı.

"En çok OSB 2022 senesinde kuruldu"

Varank, 2022 senesinde OSB'lere ilişkin gelişmeleri paylaşarak en çok OSB'nin 2022 senesinde kurulduğunu ve en fazla yatırım da bu senede alındığını ifade ederek, "Bugünden itibaren üretimde olan 264 OSB'de bulunan parsellerdeki doluluk oranları %90'lar düzeyinde." şeklinde konuştu.

"Yatırımda %28'lik bir artış meydana geldi"

Bu ayda yatırım teşvik belgesi almış olan bir yatırım tutarı, ekim ayına kıyaslandığında artış göstererek 56,9 milyar TL olarak gerçekleştiğini ifade eden Varank, "Resmi Gazete'de yayımlanmış olan verilere göre, kasım ayı içinde 56 milyar TL'lik teşvik desteğiyle beraber 1437 teşvik belgesi verdik. Buna göre yüzde 28'lik bir artış yatırımda gerçekleşti." şeklinde konuştu.

"Toplam ihracattaki payları %43'lere çıktı"

Varank, OSB'lerdeki istihdamın arttığının da altını çizerek, OSB'lerin ihracatının 65 milyara dayandığını ve böylece toplam ihracattaki paylarının yüzde 43'e dayandığını söyledi. Varank, "İhracatta, rekorlar üstüne rekor kırıyorsak, bu başarının sırrı, hükümetlerimizce ilmek ilmek dokunan üretim politikaları sayesindedir." deyip bununla beraber yeşil mutabakattan en fazla etkilenecek yoğun sektörlerin dönüşümü ve modernizasyonu için de büyük bir çabayla çalışıldığı bilgisini paylaştı."

Yorumlar (0)