MSB’den tahıl sevkiyatı açıklaması: Gemiler yola çıkıyor

Ukrayna limanlarından yük gemilerine buğday ve mısır aktarılmasına devam edildiğini açıklayan Milli Savunma Bakanlığı, 5 geminin daha yola çıktığını bildirdi.

EKONOMİ 16.08.2022, 09:47 16.08.2022, 17:39
MSB’den tahıl sevkiyatı açıklaması: Gemiler yola çıkıyor

Türkiye'nin uzun uğraşları ve çalışmalarının ardından Ukrayna tahılının bütün dünyaya açılması adına anlaşma imzalanmıştı. 22 Temmuz tarihinde İstanbul’da atılan imzaların sonrasında tahıl sevkiyatının yapılması için çalışmalar başladı. Buğday ve mısırla doldurulan gemiler bir bir yola çıkmayı sürdürüyor.

Kontroller devam ediyor, gemiler geçiş yapıyor

Diğer bir taraftan BM, Ukrayna, Rusya ve Türkiye yetkililerinin bulunacağı İstanbul’da yer alan Müşterek Koordinasyon Merkezi de Ukrayna limanlarına giren ve çıkan gemileri kontrol etmeye devam ediyor. Bugün erken saatlerde ise 5 yük gemisinin daha Ukrayna limanlarından çıkış yaptığı duyuruldu.

MSB’den tahıl gemileri ile ilgili açıklama yapıldı

Konu ile ilgili olarak duyuru Milli Savunma Bakanlığı tarafından geldi. Bakanlık açıklamasında ise şu bilgilendirmeleri sağladı; "Tahıl sevkiyatı noktasında; 3’ü Çernomorsk, 2’si Yuzhny’tan olacak şekilde buğday ve mısır yüklü 5 yük gemisi Ukrayna limanlarından çıkış gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra Ukrayna limanlarına giriş yapacak olan 4 gemi daha bugün Müşterek Koordinasyon Merkezi yetkililerince kontrol edilecek.” denildi.

Yorumlar (0)